Redizajnirana Mazda CX-3 debituje u Evropi sa novim dizelašem

Izvor: B92, 22.Avg.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redizajnirana Mazda CX-3 debituje u Evropi sa novim dizelašem

Posle Sjedinjenih Država i Japana, restilizovani CX-3 stiže i na evropsko tržište.

Mazda je ovog proleća predstavila osveženu verziju svog potkompaktnog krosovera, koja će uskoro početi da se prodaje u Evropi.

Model iz jednog od najkonkurentnijih auto-segmenata, čiji su rivali Peugeot 2008, Renault Captur, Opel Mokka i mnogi drugi, pretrpeo je manje kozmetičke promene, dok je jedna od naznačajnijih novina uvođenje 1.8 litarskog SkyActive-D dizel motora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj agregat isporučuje 115 ks i menja postojeći 1.5 dizelaš sa 105 “konja”.

U ponudi će biti i benzinci sa 121 ks i 150 ks, a kupcima će na raspolaganju biti verzije sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, kao i opcije sa manuelnim i automatskim menjačem.

Inače, promene na spoljašnjosti automobila svode se na minimalne stilske intervencije na prednjoj maski i stop svetlima, a nova je i ponuda 18 inčnih alu felni.

Unutrašnjost je takođe pretrpela nekoliko modifikacija. Tako je klasična ručna kočnica ustupila mesto elektronskoj, a Mazda tvrdi da novi CX-3 ima i više prostora za odlaganje sitnica u kabini

Još jedna novina na automobilu je Mazdin sistem G-Vectoring Control, koji automatski koordinira rad sistema za dovod goriva, sa upravljačkim i sistemom oslanjanja, a aktivira se kada kompjuter detektuje da vozač istovremeno dodaje gas i skreće.

Napomena: na fotografijama je verzija za britansko tržište, sa volanom na desnoj strani.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.