Prvi Mazdin EV stiže 2020. i neće izgledati kao frižider

Izvor: B92, 30.Nov.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Mazdin EV stiže 2020. i neće izgledati kao "frižider"

Mazda je ove nedelje predstavila novu generaciju Mazde3, a sada se najavljuje i prvi električni automobil japanske kompanije.

Prema informacijama pojedinih medija biće to potpuno nov model koji neće biti baziran na nekom postojećem, a planiran je za 2020. godinu.

Iz kompanije nisu ništa potvrdili, ali je direktor dizajnerskog odeljenja izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne žele da model bude "digitalan".

"Ne želimo da EV izgleda kao frižider poput nekih drugih proizvođača", rekao je šef evropskog dizajnerskog odeljenja Džo Stenuit.

Malo se zna o najavljenom modelu, ali je poznato da je Mazda udružila snage sa Toyotom i Densom u zajedničkom razvoju tehnologije za električna vozila još 2017.

Međutim, direktor Mazde Evropa Džef Gajton je rekao da EV neće biti proizvod te saradnje, već da je Mazda mnogo ranije počela razvoj na svom modelu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi Mazdin električni auto stiže 2020.

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2018

Mazda je ove nedjelje predstavila novu generaciju Mazde3, a sada se najavljuje i prvi električni automobil japanske kompanije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Prvi Mazdin EV stiže 2020. i neće izgledati kao "frižider"

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2018, 07:33

Mazda je ove nedelje predstavila novu generaciju Mazde3, a sada se najavljuje i prvi električni automobil japanske kompanije...Prema informacijama pojedinih medija biće to potpuno nov model koji neće biti baziran na nekom postojećem, a planiran je za 2020. godinu...Iz kompanije nisu ništa potvrdili,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.