Ovo je nova Mazda2 (Demio)

Izvor: AutoBlog, 16.Jul.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je nova Mazda2 (Demio)

Mazda je u martu na 84. sajmu automobila u Ženevi javnosti prikazala i Hazumi concept koji je poslužio kao najava nove generacije Mazde2 (na nekim tržištima kao Mazda Demio). Sada tajni više nema i pred nama su i prve fotografije nove generacije "dvojke." Nova "dvojka" je dobila prednji deo po uzoru na novije modele japanske marke (CX-5, Mazda6, Mazda3), a u ponudi će se naći i novi 1,5 litarski SKYACTIV-D turbo-dizel Euro 6 motor sa 105KS/250 Nm i emisijom CO2 manjom od 90 grama CO2 (motor će inače moći da se dobije i u kombinaciji sa šestostepenim automatikom). Takođe, kupci će moći da dobiju i 1,3 i 1,5 litarske benzince sa rasponom snage od 75 do 107 konja.Takođe, pojedini mediji prenose da će Mazda2 kasnije biti dostupna i u plug-in hybrid varijanti, kod koje će biti i mali rotacioni motor za produženje dometa.Očekuje se da će hibridni pogonski sistem za Mazdu2 plug-in hybrid biti evolucija onog iz eksperimentalnog vozila Mazda2 RE koji je za produženje dometa imao rotacioni Wankel motor od 330cc.Novu Mazdu2 pored nove platforme odlikuje i Mazdina SkyActiv tehnologija, Kodo dizajnerski rečnik i nešto veće dimenzije (pomenuti Hazumi concept je dugačak 4070 mm, širok 1730 mm, visok 1450 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2585 mm).  Po do sada poznatim podacima, nova Mazda2 će se proizvoditi u Japanu, Tajlandu, Kini, Vijetnamu i Meksiku.  Nova Mazda2 / Demio će u zavisnosti od paketa opreme imati i dvobojni enterijer, kožna sedišta, novi infotainment sistem i head-up displej.   Dosadašnja generacija Mazde2 je inače predstavljena još 2007.godine, a blago doterivanje je doživela krajem 2010. godine. Imajući u vidu da su se u međuvremenu pojavile nove generacije brojnih konkurenata već je bilo vreme za naslednika. Ovde podsećanje da je dosadašnja Mazda2 proglašena i za 2008 Svetski automobil godine (2008 World Car of the Year – WCOTY). Ivan Mitić – Autoblog.rs

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

17.07.2014 ::: Nova Mazda2 - prve (ne)zvanične fotografije

Izvor: AutoMagazin, 17.Jul.2014, 08:59

Pred nama su prve fotografije nove generacije modela Mazda2 bez maske. Kao što smo mogli i očekivati nova "dvojka" će nastaviti dizajnerski pravac ove japanske marke, kreiran na modelima Mazda3 i Mazda6. Na fotografiji možemo videti japansku verziju nove Mazde2, koja nosi naziv Demio..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.