Nova Mazda6

Izvor: B92, 08.Jul.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Mazda6

Iako je nova “šestica” već u finalnoj fazi razvoja, Mazda je do sada uspela da zadrži u tajnosti izgled ovog automobila. Prve fotografije test prototipa pojavile su se na internetu tek ovih dana.

Simljen je maskirani prototip karavan verzije nove Mazde6, za koju se pretpostavlja da će uz sedan biti predstavljena na predstojećem salonu automobila u Parizu, u septembru.

Osim linije krova i zadnjeg dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila, limuzina i karavan deliće isti dizajn koji smo mogli da vidimo na na konceptu Takeri iz 2011. godine.

To je uočljivo pre svega na prednjem delu Mazde6, naročito na maski hladnjaka, koja je u svom novom obliku na Mazdinim modelima debitovala na krosoveru CX-5.

Iako je i taj deo automobila prekriven kamuflažnom folijom, konture nove maske jasno su prepoznatljive. Isto se može reći i za farove koji sada imaju agresivan, sportskiji izgled u odnosu na prethodnu generaciju.

Poput pomenutog krosovera, i nova Mazda6 sadržaće SKYACTIV tehnologiju.

To se odnosi kako na šasiju, zahvaljujući kojoj bi automobil trebalo da bude oko 100 kg lakši nego što je bila prethodna genaracija, tako i na druge sisteme, kao što su pogonski ili kočioni.

Očekuje sa da će se nova “šestica” na tržištu pojaviti sa dva motora u ponudi, i to sa SKYACTIV-G 2.0 litarskim benzincem i SKYACTIV-D 2.2 litarskim turbo-punjenim dizel agregatom sa “i-stop” sistemom za uštedu goriva.

Oba motora biće dostupna sa šestostepenim ručnim ili sa SKYACTIV-Drive šestobrzinskim automatskim menjačem.

Nova Mazda6 pojaviće se u prodajnim salonima tokom prvog tromesečja 2013. godine.

Pročitajte više o konceptu Takeri.

Vozili smo: Mazda CX-5 2.2 SKYACTIV-D.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova Mazda6

Izvor: S media, 09.Jul.2012, 09:21

Prve fotografije test prototipa pojavile su se na internetu tek ovih dana...Ovo je Fijat 500X..Folksvagen preuzima Porše..Mazda MX-5 sa 240 KS..Snimljen je maskirani prototip karavan verzije nove Mazde6, za koju se pretpostavlja da će uz sedan biti predstavljena na predstojećem salonu automobila u...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.