Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Mazda MX-5 Miata će imati 181 konjsku snagu

Prije nekoliko mjeseci su se pojavile informacije da će nova Mazda MX-5 Miata imati znatno veću snagu od trenunte generacije.

Naime, u izvještaju, koji je nešto kasnije uklonjen sa inteneta, je pisalo da će nova generacija ovog modela dobiti unapređeni četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara, koji će imati znatno veću izlaznu snagu.

Kako bi se to postiglo, agregat je opremljen klipovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od lakih materijala i novom radilicom. Tu su još i nove klipnjače i modifikovani izduvni sistem.

Zahvaljujući ovim promjenama, agregat će proizvoditi 181 konjsku snagu i 204 Nm obrtnog momenta. Ako su ti brojevi zaista tačni, nova Miata će imati 26 konjskih snaga i 4 Nm obrtnog momenta više od svog prethodnika. Takođe, ovaj model će imati veću snagu, ali manji broj obrtnog momenta od modela Fiat 124 Spider.

Pored ovih mehaničkih ažuriranja, nova Miata će imati i "pametni sistem kočenja u gradu". Naime, taj sistem koristi laserski senzor da skenira put, te ako se na njemu nalaze prepreke, automatski priprema sistem kočenja, naravno, ako je detektovano da postoji mogućnost sudara. Ako vozač ne odgovori na vrijeme, sistem automatski aktivira kočnice.

Od drugih promjena, navode se novi volan i kamera za vožnju unazad. Navodi se da se u novoj generaciji ovog modela neće naći CD plejer.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.