Mazda odoleva zelenom talasu  nastavlja da razvija SUS motore

Izvor: B92, 30.Nov.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda odoleva "zelenom" talasu " nastavlja da razvija SUS motore

Iako su električni i hibridni automobili sve popularniji u svetu, Mazda ostaje verna motorima sa unutrašnjim sagorevanjem (SUS).

Bez obzira što EV i hibridi lakše prolaze sve oštrije ekološke standarde, nisu uvek u prednosti u odnosu na automobile koje pokreću motori na fosilna goriva.

Zbog načina proizvodnje električne energije u Mazdi nemaju nameru da se odreknu benzinaca, pa ni dizelaša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
To je istakao direktor razvojnog odeljenja u Mazdi Ičiro Hirose koji veruje da još ima prostora za znatna poboljšanja SUS motora, koji će rezultovati s 30 odsto manjom potrošnjom goriva u odnosu na motore aktuelne generacije.

Mazda će se pored razvoja novih tehnologija za benzinske i dizelske motore (koji su optimalno rešenje za pokretanje velikih i teških automobila) vratiti i razvoju rotacionog motora.

Prvi u nizu najmodernijih benzinskih motora nove SkyActiv generacije s kojim pored konvencionalnog načina sagorevanja smeše u cilindrima stiže i mogućnost sagorevanja pomoću visoke kompresije predstavljen je sa četvrtom generacijom Mazde 3.

Naravno, Mazda neće u potpunosti ignorisati EV trend, najavljuje svoj prvi električni automobil za 2020.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.