Mazda obeležila 30 godina Miate FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda obeležila 30 godina Miate FOTO

Japanski proizvođač Mazda obeležila je 30 godina popularnog sportskog dvoseda MX-5, čuvene Miate.

Mazda je na Sajmu automobila u Čikagu predstavila MX-5 30th Anniversary Edition u Racing Orange narandžastoj boji karoserije.

Tokom tri decenije postojanja ovaj automobil je prodat u više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 1.000.000 primeraka i ima kultni status među ljubiteljima automobilizma.

Mazda će specijalno izdanje MX-5 proizvesti u ograničenoj seriji od 3.000 jedinica u verzijama sa mekim i RF tvrdim krovom na uvlačenje.

Kao i standardna verzija za 2019. i ova rođendanska Miata će pod haubom imati 2,0-litarski četvorocilindarski agregat sa 181 KS.

MX-5 30th Anniversary Edition dolazi na ekskluzivnim Rays ZE40 RS30 felnama od kovanog aliminijuma uz Bilstein amortizere na modelima sa manuelnim menjačem.

Osim karoserije, u narandžastoj boji su i kočione čeljusti (prednje Brembo, zadnje Nissin), šavovi na Recaro sedištima, tapacirung vrata, kontrolna tabla i kožna ručica menjača.

Od opreme tu su senzor kiše, automatska duga svetla, automatska klima, navigacioni sistem...

Za audiofile zadužen je Bose zvučni sistem AudioPilot 2 sa devet zvučnika, a za one zavisne od tehnologije tu su Apple CarPlay i Android Auto.

Početna cena je 34.995 dolara, dok RF verzija košta 2.600 $ više.

Mazda je za samo četiri sada rasprodala svih 500 jedinica planiranih za tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.