Mazda bez novog modela u sledeće dve godine, moguć ulazak u premijum klasu

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda bez novog modela u sledeće dve godine, moguć ulazak u premijum klasu

Značajne novine u gami japanskog proizvođača treba očekivati tek početkom 2023.

Mazda je najavila da zaključno sa martom 2022. ne planira da lansira nijedno novo vozilo, prenosi Nikkei Asian Review.

Osim toga, aktuelna gama vozila ovog proizvođača, uključujući i najnoviju Mazdu CX-30, u naredne dve godine neće pretrpeti značajniju restilizaciju ili unapređenje.

Ipak, posle marta 2022. očekuju se bitne novine, s obzirom da će tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << debitovati nova mehanička platforma za velika vozila, kao i novi pogonski sistemi, na čemu Mazda već uveliko radi.

O novoj platformi za velike automobile govorilo se i u 2019, kada su najavljeni i novi 6-cilindarski benzinci i dizelaši, zatim "blagi hibridni sistem", kao i mehanička platforma za električna vozila.

Veruje se da planovi za razvoj većih putničkih automobila i motora sa 6 cilindara nagoveštavaju mogući ulazak Mazde u premijum segment, gde bi joj rivali bili Mercedes, BMW, Lexus i drugi. Ukoliko do toga dođe, to bi za Mazdu bio veliki istorijski potez, ali bi zahtevao i velika ulaganja u odeljenja za razvoj i istraživanje te kompanije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mazda bez novog modela u sledeće dve godine

Izvor: AutoBlog, 23.Feb.2020, 13:03

Mazda je najavila da zaključno sa martom 2022. ne planira da lansira nijedno novo vozilo, prenosi Nikkei Asian Review. Osim toga, aktuelna gama vozila ovog proizvođača, uključujući i najnoviju Mazdu CX-30, u naredne dve godine neće pretrpeti značajniju restilizaciju ili unapređenje, piše B92. Ipak, posle...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.