Mazda RX-7 je u kući

Izvor: Autoportal.rs, 08.Jun.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda "RX-7" je u kući

Automobil koji je proizveden u fabrici u Hirošimi može biti sjajan u vožnji ali ako znate da ga kontrolištete. U protivnom, svratićete nenajavljeni kod nekoga na ručak.

U periodu između 1978. i 2002. Mazda fabrika u Hirošimi proizvodila je model "RX-7", ukupno 811 634 primeraka. Sa "Wankel" motorom koji se nalazi napred ovaj model se može svrstati danas u moderne klasike. Šteta što većina vozača ne ume da ceni i pazi ovaj automobil.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << takav vozač je uspeo, na Novom Zelandu, da u potpunosti uništi svoju Mazdu "RX-7" kada je zbog neprimerene brzine proleteo kroz čak tri domaćinstva. Muškarac koji je bio za volanom i njegov suvozač ženskog pola prebačeni su u lokalnu bolnicu sa blažim povredama.

Sa agregatom zapremine 1.3 litara mašina teška 1 340 kilograma ne može se baš pohvaliti snažnim ubrzanjem ali svakako može da dostigne veliku brzinu. Prema izveštaju policije automobil je poleteo pri izletanju na travu i u jednu kuću je uleteo preskočivši manju terasu.
Pogledaj vesti o: Mazda

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.