Mazda CX-3 traženija od očekivanog

Izvor: Autorepublika.rs, 31.Mar.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda CX-3 traženija od očekivanog

Mali krosoveri postaju sve popularniji, a najbolji primer za to Mazda koja je na sajmu automobila u Ženevi maksimalno iskoristila predstavljanje svog modela CX-3, čija potražnja premašuje plan proizvodnje.
Zaključno sa 23. martom japanski proizvođač “Mazda” ukupno je primio 10.076 porudžbina za svoj novi krosover, model “CX-3″. Ovaj automobil je prikazan na sajmu automobila u Ženevi a za sada se prodaje jedino u Japanu. Očekivanja ljudi iz “Mazda” kompanije bila su da će potražnja u navednom periodu biti oko 3.000 primeraka.
Od ukupnog broja naručenih vozila čak 61 procenat kupaca se odlučio za “CX Touring” varijantu dok je 21 procenat kupaca zatražio svoj “CX-3″ u “CX Touring L” varijanti. To je jasan znak da sve veći broj kupaca želi dodatke koje imaju veći automobili na sve manjim i manjim vozilima.
Najpopularnija nijansa je “Ceramic Metallic” što je u principu siva boja, ukupno 44% kupaca je želelo ovu boju. Za nešto zanimljiviju “Soul” crvenu boju odlučilo se 19% kupaca.
Od agregata za sada kupci imaju izbor između benzinca zapremine 1.5 litara sa “Skyactiv” tehnologijom i dizelaša iste zapremine.
Izvor

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.