Kraj za Mazdu 5

Izvor: B92, 08.Avg.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za Mazdu 5

Mazda je potvrdila da će 2015. okončati proizvodnju svog mini-van modela.

Japanska kompanija je u poslednje 4 godine potpuno obnovila gamu svojih modela na evropskom tržištu, a u tom periodu ponuda je upotpunjena sa dva nova SUV modela (CX-5 i CX-3).

Mazda5 pripada prethodnoj generaciji vozila ovog proizvođača i trenutno je jedini model u Evropi koji nije zasnovan na Skyactiv tehnologiji i Kodo dizajnu.

Kako je saopštio japanski proizvđač, proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mazde5 biće okončana do kraja godine, a direktni naslednik za sada nije u planu.

Jedan od razloga za ovaku odluku je taj što u svetu vlada sve veće interesovanje kupaca za SUV i krosover modele, zbog čega je ugrožena prodaja mini-van vozila.
Pogledaj vesti o: Mazda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.