Fiatova verzija Mazda MX-5 modela će se zvati 124 Spider

Izvor: Moto.rs, 08.Mar.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiatova verzija Mazda MX-5 modela će se zvati 124 Spider

Izvršni direktor Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchione je najavio da Fiatova verzija novog Mazda MX-5 modela će biti nazvana 124 Spider. Pomenuti model će šasiju da preuzme kao i međuosovinsko rastojanje od novog Miata modela japanske kompanije.

Sa druge strane karoserija će usvojiti retro stil sa uticajima klasičnog Fiat 124 modela iz šezdesetih godina. Masa ovog modela bi trebala da bude ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << 1000kg dok se očekuje da će pogon da bude obezbeđen nizom malih pogonskih agregata uključujući 1.4L MultiAir Turbo motor koji će biti ponuđen sa različitim stepenima podešavanja snage. Abarth verzija ovog modela bi mogla da usledi kasnije sa istim motorom unapređenim da razvija oko 200ks snage.

foto © Mazda

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.