09.03.2015 ::: Mazda MX-5: počela proizvodnja nove generacije

Izvor: AutoMagazin, 09.Mar.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

09.03.2015 ::: Mazda MX-5: počela proizvodnja nove generacije

Japanska kompanija Mazda pokrenula je proizvodnju četvrte generacije roadstera MX-5. Automobil se proizvodi u fabrici Ujina u Hirošimi. I četvrta generacija slavnog roadstera ostala je verna tradiciji svojih prethodnika...

Automobil izgleda moderno, ali je zadržao duh svojih prethodnika, kako dizajnerski, tako i tehnički. Nova "Miata" koncipirana je u duhu gesla "Jinba Ittai", prema kojem jahač i konj čine jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << celinu.

reklama

Nova Mazda MX-5 je moderna, bezbedna i odlično opremljena, pored toga je i lakša od svog prethodnika, a konačno i od druge generacije iz 1998. godine. Nova MX-5 može se poručiti sa jednim od dva motora iz serije SkyActiv-G. Manji je 1.5 i razvija 131 KS, a veći dvolitarski razvija maksimalnih 160 KS.

Podsetimo, do januara meseca ove godine, u svetu je prodato 950.000 primeraka ovog popularnog automobila. Prva generacija se može pohvaliti sa 450.000 vlasnika, a ostatak dele druga i treća generacija.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Povezane vesti

Počela proizvodnja Mazde MX-5

Izvor: B92, 10.Mar.2015, 11:13

Posle nekoliko meseci promovisanja, u Mazdinoj fabrici u Hirošimi pokrenuta je proizvodnja četvrte generacije roudstera MX-5...Prvi primerci nove Mazde MX-5 biće isporučeni kupcima na japanskom tržištu u junu, dok će u druge delove sveta automobil stizati postepeno, prema unapred utvrđenom planu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.