Prvi Maseratijev hibridni model se očekuje 2020. godine

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Maseratijev hibridni model se očekuje 2020. godine

Italijanska kompanija Maserati odlučila je da u prodaju ubaci električna i hibridna vozila.

Maserati je na korak do velike promene koju očekujemo kod svih automobilskih kompanija. GranTurismo model je dostigao puni životni ciklus i bit će zamenjen novim, potpuno električnim automobilom.

Iako nije poznato da li je ovaj model sledeći novitet iz Maseratija, iz kompanije su otkrili da možemo očekivati hibride, plug in hibride i električna vozila. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zvaničnih potvrda o tome kada možemo očekivati prvi hibrid ili plug-in hibridni automobil nije bilo, ali prema Automotive News Europe, prvi model ove vrste stiže nam čak i pre nego što smo očekivali – 21. aprila 2020. na Internacionalnoj automobilskoj izložbi u Pekingu.

Prema njihovim tvrdnjama, "izvor upoznat s planovima Maseratija" otkrio je ovaj detalj, ali nije razjasnio hoće li novi model biti hibrid i hoće li biti predstavljeni svi zajedno ili pojedinačno.

Osim toga, izvor nije otkrio detalje o Maseratijevom hibridnom sistemu, pa ne znamo koji motor će biti korišćen u novom modelu.

Poslovni plan Maseratija, prema oficijelnenom saopštenju, uključuje 10 novih ili unapređenih modela koji će se pojaviti od 2020. do 2023. godine, pa su verzije modela Levante i Quattroporte verovatno već u izradi.

Ghibli će biti prvi Maseratijev model "pretvoren" u električni, što iznenađuje s obzirom na svetsku popularnost terenskih automobila.

Nove verzije modela GranTurismo i GranCabrio biće potpuno električne i takođe bi se trebale pojaviti ove godine.
Pogledaj vesti o: Maserati

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi Maseratijev hibridni model još tokom ove godine

Izvor: AutoBlog, 29.Jan.2020, 11:00

Italijanska kompanija Maserati je odlučila da u prodaju stavi hibride, plug-in hibridne električne automobile i električna vozila. Maserati je na korak od velike promene koju očekujemo kod svih automobilskih kompanija. GranTurismo model je dostigao puni životni ciklus i biće zamenjen novim, potpuno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.