Ovo je Maserati Ghibli (dopunjeno)

Izvor: AutoBlog, 09.Apr.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je Maserati Ghibli (dopunjeno)

Kako bi ostvario svoje ambiciozne planove o povećanju prodaje, Maserati će predstaviti više novih modela, a proširiće i svoju dilersku mrežu. Sem što je u januaru na Salonu automobila u Detroitu već predstavio novi Quattroporte, Maserati najavljuje i SUV model Levante (u formi koncepta Kubang predstavljen na Salonu u Frankfurtu 2011. godine), a takođe je pripremio i sedan koji će biti manji od pomenutog Quattroportea. Ovaj novi sedan je poneo ime Ghibli (razvijen pod kodnom oznakom M157), a ovo su prve zvanične slike koje su se pojavile u javnosti i pre njegove premijere na predstojećem Salonu u Šangaju (prodaja se očekuje krajem ove godine). Dakle, Ghibli je sedan dužine 490 cm koji će između ostalog konkurisati modelima kao što su Audi A6, BMW serije 5 i Mercedes E klase.U ponudi motora će između ostalog biti i jedan dizelaš. To je 3,0 litarski V6 turbo-dizelaš, a pored njega u paleti će na početku biti i 3,0 litarski V6 turbo benzinac u verzijama sa 330KS i 410KS. Kasnije stiže i V8 benzinac. Ghibli je dobio i ZF osmostepeni automatski menjač, a opciono će biti dostupan i sa 4x4 pogonom. Ivan Mitić – Autoblog.rs

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobrodošao: Maserati "Gibli"

Izvor: Blic, 09.Apr.2013

Danas je zvanično predstavljen Maserati "Gibli", koji osim pomalo detinjastog imena najavljuje ozbiljne planove Maseratija za proširenje dilerske mreže i povećanju prodaje. Ovo su prve zvanične slike koje su se pojavile u javnosti pre njegove premijere na predstojećem Salonu u Šangaju.

Nastavak na Blic...

2014 Maserati Ghibli - prve slike

Izvor: Nacionalna klasa, 09.Apr.2013

U medije su procurele slike limuzine Maserati Ghibli, modela koji je formi prototipa već snimljen na testovima tokom prethodnih meseci. Očekuje se da će automobil biti zvanično prezentovan na predstojećem Sajmu automobila u Šangaju, koji počinje 20. aprila.

Nastavak na Nacionalna klasa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.