Maserati rekao zbogom V8 motorima

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 14:57

Maserati rekao "zbogom" V8 motorima

U skladu sa naredbama sa vrha kompanije, Maserati se odlučio za električnu budućnost.

I dok će Ferari nastaviti da se druži sa oktanskim zverima, u Maseratiju uskoro neće biti mesta za ljubitelje klasičnih benzinskih motora. Kompanija će uskoro dati svoj poslednji pozdrav na Goodwood festivalu brzine.

Maserati će ovom prilikom predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verzije Ghibli 334 Ultima i Levante V8 Ultima, dok će Trofeo varijante aktuelnih modela izaći iz proizvodnje do kraja godine. Ovim će se Maserati oprostiti od Ferarijevog V8 motora i nastaviće da nudi veoma poseban Nettuno V6 još neko vreme.

Oprostiti se od priče o V8 je zaista velika stvar. Od 1959. godine, Maserati je oživeo preko 100.000 automobila sa V8 motorima. Trenutni 3.8 V8 twin-turbo proizvodi 580 KS i 730 Nm, i više nije dostupan nakon što je Ferrari prestao da isporučuje Maserati.

Kompanija je objavila tužnu vest o odlasku V8 motora u večna lovišta tokom Motor Vallei Festivala, koji se trenutno održava u Modeni. Prikazali su specijalne performanse uključujući jedinstveni GranTurismo Zeda, ali i električni performans Folgore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maserati rekao "zbogom" V8 motorima

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2023

U skladu sa naredbama sa vrha kompanije, Maserati se odlučio za električnu budućnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.