Maserati Kubang menja ime?

Izvor: B92, 24.Okt.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maserati Kubang menja ime?

Maserati je predstavio SUV model Kubang na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. Izgleda da nisu svi bili zadovoljni izborom njegovog imena, tako da će Kubang verovatno postati - Cinqueporte.

Kada se pojavio su javnosti, Maserati Kubang je izazvao različite reakcije. Oni kojima se ovaj automobil ne dopada, imali su nekoliko argumenata za svoj stav. Primedbe su se kretale od toga da Maseratiju uopšte nije potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SUV model, pa do zamerki zašto se proizvodi u Americi.

Međutim, bilo je i onih kojima se nije sviđalo njegovo ime – Kubang. Da podesetimo, Maseratijev SUV nazvan je po istoimenom koncept vozilu predstavljenom u Detroitu 2003.

Sudeći po najnovijim vestima, italijanski proizvođač sprema se da preimenuje ovaj model. Maserati je nedavno podneo patentni zahtev za registraciju imena Cinqueporte, što u prevodu znači "petora vrata”.

S obzirom da je Kubang jedini Maserati sa 5 vrata, može se pretpostaviti na koga su Italijani mislili. U svakom slučaju, Cinqueporte će na tržištu zvučati mnogo više italijanski od sadašnjeg imena.

Maserati Kubang na sajmu u Frankfurtu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.