Maserati Grecale je novi krosover sa znakom trozupca FOTO

Izvor: B92, 19.Feb.2021, 13:53

Maserati Grecale je novi krosover sa znakom "trozupca" FOTO

Italijanski proizvođač objavio je seriju "tizer" fotografija novog modela koji će u gami zauzeti mesto ispod SUV-a Levante.

Iz Maseratija neko vreme nisu stizale informacije o novom modelu, ali sada smo u prilici na naslutimo njegov izgleda na osnovu nekoliko fotografija maskiranog prototipa.

Doduše, fotografije namerno nisu "oštre", s obzirom da proizvođač želi da postepeno otkriva krosover Grecale pre njegove premijere zakazane za proleće.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu se videti oblik i proporcije vozila, ali i neki detalji poput karakteristične prednje maske ili svetlosnih grupa.

Prethodne informacije o ovom modelu govore da je u pitanju krosover vozilo koje će u gami Maseratija zauzeti poziciju ispod SUV-a Levante.

Automobil deli mehaničku platformu sa modelom Alfa Romeo Stelvio, a iz italijanskog proizvođača navode da Grecale u sebi kombinuje dinamičnost i praktičnost.

To znači da se vodilo računa da ima dovoljno komfora za putnike, uz odgovarajući prtljažnik, a da istovremeno poseduje performanse dostojne automobila koji nose znak "trozupca".

Maserati za sada krije detalje o pogonskim sistemima, ali s obzirom da se i ovaj proizvođač polako "elektrifikuje", može se očekivati da Grecale u nekom trenutku dobije i verziju sa elektromotorom.

U svakom slučaju, za početak treba računati na konvencionalne pogonske jedinice, od kojih bi ona najsnažnija trebalo da bude tvin-turbo V6 sa preko 500 "konja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.