Oficijelne fotografije Lotus Elise S Cup modela za putnu vožnju

Izvor: Moto.rs, 01.Okt.2014, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oficijelne fotografije Lotus Elise S Cup modela za putnu vožnju

Nakon uspešne prve sezone trkačka Elise S Cup R kompletiran naredni stadijum svog razvoja i razvija se sa fokusom na putnu vožnju a sa ciljem da se ukus motosporta može osetiti na Elise modelu predviđenom za vožnju po ulicama.

Da bi bili sigurni da trkački pedigre ovog modela nije izgubljen, inženjeri iz istraživačko razvojnog tima pri kompaniji Lotus su najnoviju verziju testirali kroz brojne test sesije i vožnju na čuvenom Nirburgringu.

Elise S Cup >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << je dobio aerodinamiku sličnu R verziji i obezbeđuje drastično bolje dinamičke performanse u odnosu na standardni Elise S model. Na ovaj model je primenjen paket koji je fokusiran na R aerodinamički paket koji donosi značajnu vizuelnu privlačnost vozilu, kroz jedinstvenu kombinaciju prednjeg splitera i krila vozila.

Zadnje krilo i fiksni krov kreiraju 66kg potisne sile pri 160km/h odnosno neverovatnih 125kg potisne sile pri maksimalnoj brzini. Vozio je opremljeno 1.8L DOHC VVT-i motorom sa superhlađenim Magnuson R900 superpunjačem.

Vozilo je takođe opremljeno šestostepenom manuelnom transmisijom sa sporskim prenosnim odnosima. Maksimalan snaga je 217ks pri 6800 o/min odnosno 250Nm obrtnog momenta pri 4600 o/min.

foto © Lotus

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.