OTKRIVENO KO JE NOVI ŠEF VAGNERA! Lotus menja Prigožina! Učestvovao u najkrvavijim borbama, poznat je i kao osvajač Soledara

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2023, 22:44

OTKRIVENO KO JE NOVI ŠEF VAGNERA! Lotus menja Prigožina! Učestvovao u najkrvavijim borbama, poznat je i kao ''osvajač Soledara''

Vagner je dobio novog šefa.

Novi šef Vagnera učestvovao je u nekim od najžešćih borbi u ratu u Ukrajini, a imao je vodeću ulogu u osvajanju grada Soledara u istočnoj Ukrajini

Komandant Anton Jelizarov, poznat po nadimku Lotus, izabran je za novog vođu ruske paravojne formacije Vagner, nakon smrti prethodnog vođe i osnivača te grupe Jevegenija Prigožina.

Kako prenose britanski mediji, novi šef Vagnera učestvovao je u nekim od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najžešćih borbi u ratu u Ukrajini, a imao je vodeću ulogu u osvajanju grada Soledara u istočnoj Ukrajini.

Mediji navode da je unutar grupe Vagner Jelizarov poznat kao ''osvajač Soledara'', što je nadimak koji mu je navodno dao sam Jevgenij Prigožin.

Mediji navode i da je bio blizak sa Prigožinom, nedavno poginulim u avionskoj nesreći kod Moskve.

U sredu je Jelizarov dao izjavu na Telegramu u kojoj je, kako se čini, potvrdio svoje uzdizanje na čelo Vagner grupe.

U saopštenju pripisanom komandantu stoji: "PMC Vagner od danas se šalje na front pod mojim rukovodstvom. Potisnite poverenje u svinje, pogledajte šta se dešava sa mnom. U nedelju je ruski istražni komitet potvrdio da je Prigožin među poginulima u nesreći prošle srede."

Kako se navodi u saopštenju komiteta, nakon forenzičkog ispitivanja identifikovano je svih 10 tela pronađenih sa mesta nesreće, a njihov identitet se poklapa sa spiskom putnika.

Jelizarov se pridružio Vagneru 2016. nakon osude za prevaru prema obaveštajnoj grupi Molfar. Osim u Ukrajini, Lotos se pojavio i u Siriji i Centralnoafričkoj Republici.
Pogledaj vesti o: Lotus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.