Lotus menja nos za narednu sezonu

Izvor: Autoportal.rs, 22.Avg.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lotus menja nos za narednu sezonu

Ekipa koja ove sezone ne može da se pohvali dobrim rezultatima uspela je da privuče pažnju specifičnim dizajnom nosa bolida ali će od naredne sezone i oni imati "standardne" noseve.

Lotus ove sezone ima problema ali prema rečima Nika Čestera, tehničkog direktora ove ekipe, "to nije zbog nosa koji je prilično dobro rešenje i koji će ostati onakav kakav jeste do kraja sezone".

Međutim, izmena >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << će morati da se napravi za sezonu 2015. FIA je nametnula neke promene kako bi se promenili nosevi koji su ove sezone proglašeni "ružnim". To znači zbogom i za "kljove" ekipe Lotusa.

"Prema propisima za narednu sezonu biće nemoguće da zadržimo sadašnji izgled nosa našeg bolida. Zapravo, lakše je dizajnirati standardan nos, tako da će to biti olakšavajuća okolnost za nas," rekao je Čester.

Lotus će, kao što je već rečeno, do kraja sezone zadržati sadašnji izgled nosa ali će na nekim trkama, tačnije na slobodnim treninzima tokom petka, isprobati i standardni izgled nosa.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.