Više od 400 zaglavilo u Rusiji – sledeće godine slede posledice

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 08:33

Više od 400 zaglavilo u Rusiji – sledeće godine slede posledice

Neke od najvećih svetskih lizing kuća spremne su za suđenje u junu 2024. zbog spornih potraživanja od osiguranja za avione zaglavljene u Rusiji.

To je rekao advokat jedne od tih lizing kuća, prenosi Avio Press.

Lizing kuće tuže desetine osiguravajućih kuća širom sveta za milijarde dolara, nakon što više od 400 aviona nije moglo napustiti Rusiju zbog zapadnih sankcija kao odgovora na sukob >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije i Ukrajine koji je primorao na raskid njihovih ugovora o najmu.

SMBC, Avolon, BOC Aviation, CDB Aviation, Nordic Aviation Capital i Carlyle Aviation Partners traže svoja potraživanja u Irskoj, gde je sklopljeno više od 60% ugovora o lizingu.

Keli Smit, advokat Avolona, ​​rekao je na saslušanju u ponedeljak da sve uključene strane imaju za cilj da suđenje bude 4. juna sledeće godine, s tim da će pre toga biti završeni niz proceduralnih koraka. Najveći svetski zakupodavac aviona, AerCap sa sedištem u Irskoj, traži ispunjenje svojih zahteva za osiguranje preko Visokog suda u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.