U porastu vrednost lizing ugovora

Izvor: Beta, 29.Okt.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U porastu vrednost lizing ugovora

BEOGRAD, 29. oktobra 2014. (Beta) - Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) saopštila je u sredu da je u prvih devet meseci 2014. ukupna vrednost lizing ugovora u Srbiji bila 211,5 miliona evra, što je rast od 8,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kako se navodi, u prvih devet meseci ove godine lizing kuće Srbije su sklopile 6,8 odsto ugovora više nego prethodne godine, a na lizing su se najviše finansirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << putnička vozila, 37 odsto.

Dodaje se da je na drugom mestu učešća u strukturi lizinga finansiranje komercijalnih, teretnih i ostalih vozila, i u prvih devet meseci 2014. godine ono je zauzelo 34 odsto.

"Poredeći sa istim periodom 2013, za prvih devet meseci 2014. kupovina novih i polovnih putničkih vozila na lizing porasla je 13,3 odsto, što predstavlja povećanje vrednosti ugovora za nešto više od devet miliona evra, a očekuje se da će taj trend biti nastavljen i u poslednjem kvartalu ove godine", kazala je generalni sekretar ALSC-a Teodora Milenković.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Više lizing ugovora nego lani

Izvor: B92, 29.Okt.2014

Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) saopštila je da je u prvih devet meseci 2014. ukupna vrednost lizing ugovora u Srbiji bila 211,5 miliona evra...To je rast od 8,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine...Kako se navodi, u prvih devet meseci ove godine lizing kuće Srbije su sklopile...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.