Svaki četvrti auto u Srbiji kupljen na lizing

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki četvrti auto u Srbiji kupljen na lizing

Ukupna vrednost lizing ugovora u 2016. iznosila je 337 miliona evra, što je 40 miliona više u odnosu na prethodnu godinu, a svaki četvrti novi automobil kupljen je na lizing, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS).

Vrednost novozaključenih ugovora porasla je u sektorima komercijalnih, teretnih i ostalih vozila (27 miliona evra), putničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vozila (12 miliona evra), kao i mašina i opreme (šest miliona evra).

Generalni sekretar ALCS-a Teodora Milenković je ocenila da su dobri prošlogodišnji rezultati poslovanja lizing kompanija posledica rasta privredne aktivnosti u Srbiji.

U 2016. godini vrednost novozaključenih ugovora porasla je u delatnostima saobraćaja i informisanja, trgovine, građevinarstva, prerađivačke industrije i rudarstva.

Kompanije koje se bave saobraćajem i informisanjem su putem lizinga investirale 100 miliona evra, firme čija je delatnost trgovina na veliko i malo više od 45 miliona evra, u oblasti rudarstva i prerađivačke industrije investirano je 43 miliona, a u građevinarstvu 26 miliona evra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svaki četvrti novi automobil kupljen na lizing

Izvor: Kamatica.com, 09.Feb.2017

Svaki četvrti nov automobil u Srbiji prošle godine kupljen je na lizing, a vrednost tih ugovora porasla je za 39 miliona evra u odnosu na 2015, što stručnjaci objašnjavaju rastom privredne aktivnosti u zemlji..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.