Optužnica protiv Zvonka Veselinovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Zvonka Veselinovića

BEOGRAD -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Zvonka Veselinovića i još dve osobe zbog nezakonitog prisvajanja 32 kamiona kompanije "Hipo Alpe adria lizing", prenosi Radiotelezivija Srbije (RTS).

Advokat Zvonka Veselinovića Goran Petronijević rekao je danas agenciji Beta da je obavešten o toj optužinici, ali da je nije dobio.

"Optužnica je podignuta, ali je još u proceduri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ne zna se da li će eventualno biti vraćena. Po novom zakonu nije sprovedena u potpunosti", kazao je Petronijević.

On je naveo da mu je rečeno da je optužnica podignuta zbog zloupotrebe službenog položaja.

RTS prenosi da je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv Zvonka Veselinovića, Dragana Ćurčića i Milana Radojičića.

Ćurčićeva firma je prestala da plaća rate za lizing zbog čega je Hipo sa njima raskinuo ugovor, a oni umesto da vrate kamione vredne više od 200 miliona dinara, prebacili su ih na Kosovo i Metohiju.

Veselinović je u decembru 2011. godine uhapšen na Kopaoniku zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i prema navodima Kfora on je jedan od organizatora prošlogodišnjih nereda na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv Zvonka Veselinovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2012

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Zvonka Veselinovića i još dve osobe zbog nezakonitog prisvajanja 32 kamiona kompanije 'Hipo Alpe adria lizing'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.