Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2021, 19:48

Mario Reljanović: Otpušteni, zaboravljeni u državnim merama

Prve posledice pandemije koronavirusa osetili su radnici koji su radili neprijavljeni, iznajmljeni preko takozvanih lizing agencija, oni na privremeno-povremenim poslovima, sa ugovorima na određeno vreme. Pošto su u prethodnom periodu ostali bez posla, oni nisu obuhvaćeni trećim paketom pomoći koji je država najavila za ovu godinu. Mario Reljanović, sa Instituta za uporedno pravo, za portal N1 ukazuje da veliki broj otkaza radnicima koji su do sada ostali bez posla nije evidentiran kao posledica pandemije jer su ti ljudi radili bez pravnog osnova - na crno, kao i na kratkoročnim ugovorima koji bi inače istekli - privremeni i povremeni poslovi, ugovor o delu, agencijski rad, rad na određeno vreme.
Pogledaj vesti o: Lizing

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Milijana Trifković: Siromašni, zaboravljeni u državnim merama

Izvor: N1 televizija, 24.Feb.2021, 19:16

Novi paket državnih mera za sanaciju ekonomskih posledica pandemije koronavirusa, kao i prošlogodišnja dva, ne predviđa pomoć nezaposlenim građanima, ali ni siromašnima, ni socijalno ugroženima. Milijana Trifković, pravna koordinatorka Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11, za portal...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.