Lizingom do stana

Izvor: Istinomer.rs, 05.Feb.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lizingom do stana

"Izmene Zakona o finansijskom lizingu Vlada trebalo da usvoji do kraja ove godine, a Skupština u prvoj polovini naredne godine." Prve najave da bi građani nekretnine mogli da kupuju na lizing pojavile su se početkom 2010. godine. Za razliku od klasičnog stambenog kredita, koji klijent otplaćuje mesečno ratama i odmah sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << prvom postaje vlasnik, kod lizinga vlasnik nepokretnosti je lizing kuća, a korisnik lizinga zapravo plaća zakup.
Da bi kupovina stana na lizing bila moguća neophodno je doneti Zakon o finansijskom lizingu koji predviđa tu mogućnost, a on je ušao u proceduru Skupštine Srbije poslednjeg dana 2010. godine.
"Građani koji ne mogu da podignu kredit moći će uz pomoć lizinga lakše da dođu do stana. Kupovina stanova na lizing biće omogućena sredinom ove godine."
RTS, 24. 1. 2011. godine


Budući da je Vlada svoj deo posla obavila, a da je sada na potezu Skupština, obećanje državnog sekretara ocenjujemo sa "radi se na tome". Istinomer će pratiti kako teče usvajanje Zakona o finansijskom lizingu.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.