Erste pazari samo srpski Hipo

Izvor: Mondo, 07.Nov.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erste pazari samo srpski Hipo

Erste banka nije zainteresovana za kupovinu svih banka austrijske Hipo Alpe-Adrija banke u jugoistočnoj Evropi, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbra Erste banke u Srbiji Slavko Carić.

"Ako se prodaju Hipo banke u paketu nismo zainteresovani, a više smo nego zainteresovani da vidimo ponudu za Hipo banku u Srbiji", rekao je Carić agenciji Beta.

On je istakao da je Hipo banka u Srbiji "izuzetno dobra banka, sa odlučnim bilansima i rezultatima".

Austrijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hipo Alpe-Adrija banka internacional objavila je juče da je započela proces prodaje mreže svojih banaka i lizing kompanija u jugoistočnoj Evropi.

Objavljen je poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za reprivatizaciju mreže Hipo alpe Adrija banke u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosna i Hercegovini i Crnoj Gori.

Hipo banka je istakla da, iako je njen cilj "integralna prodaja u regionu dozvoljene su i neobavezujuće ponude samo za određene delove predmeta prodaje".

Carić je ocenio da je jučerašnja prodaja 70 odsto prve emisije dinarskih obveznica Erste banke uzuzetan uspeh koji pokazuje da postoji interesovanje za te hartije od vrednosti.

"Smatramo da je to dobar početak za ogranzovanje sekundarnog trgovanja obveznicama i da može da bude zamajac za pokretanje tržišta kapitala u Srbiji", rekao je Carić.

On je najavio da će Erste banka u narednih šest meseci ponuditi na prodaju još jednu emisiju obveznica.

Erste banka je na Beogradskoj berzi prodala dvogodišnje dinarske obveznice u vrednosti 1,46 milijardi dinara sa fiksnom kamatnom stopom od 15 odsto nominalno, a 15,87 odsto efektivno.

Prodaja 70 odsto ponuđenih hartija je pokazala, kako je ocenio Carić, da banka nije preterela sa cenom svojih obveznica.

Kupci su bili, prema njegovim rečima, domaće finansijske institucije.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Lizing

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erste zainteresovana samo za Hipo banku u Srbiji

Izvor: Beta, 07.Nov.2012

BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta) - Erste banka nije zainteresovana za kupovinu svih banka austrijske Hipo Alpe-Adrija banke u jugoistočnoj Evropi, izjavio je u sredu predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji S..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.