Bolja zaštita klijenata banaka

Izvor: NaDlanu.com, 04.Dec.2011, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja zaštita klijenata banaka

U Srbiji će u ponedeljak početi primena Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga koji je donet kako bi se klijenti zaštitili od diskriminacije i obezbedio ravnopravan odnos ugovornih strana.

Banke i lizing kompanije bile su dužne da pre početka primene zakonavrate kamate na kredite na nivo incijalne kamate iz ugovora i tekamate generalno, prema Narodnoj banci Srbije (NBS), ne bi trebalo dabudu nepovoljnije za korisnike.Viceguverner NBS Mira Erić-Jović je rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su za kršenje odredbiZakona predvidjene kazne od 500.000 do 800.000 dinara za banke ilizing kompanije.Prema novom zakonu o zaštiti korisnika finansijskih usluga, poredostalog, kamate će ubuduće morati da budu jasne i predvidive. Bankeviše neće smeti da promenljivost kamatne stope vezuju za promenuposlovne politike, makrekonomskog okruženja ili bilo čega drugog.BEOGRAD, 4. decembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.