Drama na dnu Premijer lige, Čelzi preokretom do pobede

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na dnu Premijer lige, Čelzi preokretom do pobede

Čelzi se oporavio od eliminacije iz Lige šampiona i preokretom pobedio VBA, dok se situacija na dnu tabele zakomplikovala posle rezultata 33. kola Premijer lige.
Plavci su predvođeni raspoloženim Didijeom Drogbom naneli VBA prvi poraz posle sedam kola i čini se napravili ključni korak ka osvajanju trećeg mesta koje vodi direktno u Ligu šampiona. Domaćin je poveo posle kontranapada i odlične >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << reakcije najboljeg strelca ekipe Pitera Odemvingija, ali je Drogba za samo četiri minuta kreirao preokret. Prvo je izjednačio na 1:1 posle greške odbrane domaćih, a zatim asistirao Solomonu Kaluu za 2:1. Pobedu je overio Frenk Lampard posle dodavanja Florana Malude.

Branislav Ivanović je odigrao ceo meč na poziciji desnog beka, Fernando Tores je šansu dobio tek u finišu, a poništen mu je gol, opravdano, zbog ofsajda.
Birmingem je i bez povređenog Nikole Žigića pobedio Sanderlend i napravio džinovski korak ka obezbeđivanju opstanka. Domaćini su zahvaljujući golovima veziste Sebastijana Larsona i defanzivca Krejga Gardnera osvojili tri izuzetno važna boda.
Ogroman korak napred, kad je u pitanju borba za opstanak, napravila je Aston Vila pobedom u gostima protiv Vest Hema. Domaćin je poveo već u drugom minutu preko Robija Kina, ali su gosti uspeli da izjednače preko najskuplje akvizicije Darena Benta, a rezervista Gabrijel Agbonlahor je u nadoknadi iskoristio asistenciju Ešlija Janga i doneo Vili tri velika boda.
Semafor 33. kola:
VBA – Čelzi 1:3 (Odemvingi 17 – Drogba 22, Kalu 26, Lampard 45)
Birmingem – Sanderlend 2:0 (Larson 41, Gardner 66)
Everton – Blekburn 2:0 (Osman 54, Bejns 75. iz jedanaesterca)
Blekpul – Vigan 1:3 (Kembel 83 – Rodaljega 3, Nzogbija 45+1, Erdli 67. autogol)
Vest Hem – Aston Vila 1:2 (Robi Kin 2 – Daren Bent 37, Agbonlahor 90+1).
Tabela:
MANČESTER J. (-1)  69, ARSENAL (-2) 62, ČELZI (-1) 61, MANČESTER S. (-1) 56, TOTENHEM (-2) 50, LIVERPUL (-1) 48, EVERTON 47, BOLTON (-1) 43, ASTON VILA      40, NJUKASL (-1) 39, FULAM (-1), STOUK (-1), BIRMINGEM (-1) i SANDERLEND po 38, VBA    36, BLEKBURN 35, VIGAN  34, BLEKPUL 33, VEST HEM i VULVERHEMPTON (-1) po 32.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret Palerma u Rimu

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011

Nade Rome da se dokopa Lige šampiona sledeće sezone su umanjene posle poraza od 3:2 na svom Olimpiku od Palerma, u okviru 33. kola Serije A. Ovo je prvi trijumf Delija Rosija u drugom mandatu na klupi Palerma.. Frančesko Toti i Maurisio Pinilja bili su strelci za svoje ekipe u prvom poluvremenu sa...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Bajern petardom ispratio Leverkuzen

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2011, 19:12

U derbiju 30.kola Bundes lige, Bajern je na Alijans areni demolirao Leverkuzen sa 5:1. Ovim porazom gosti su izgubili sve nade i snove o preuzimanju prvog mesta Dortmundu.. . U prvom poluvremenu velika dominacija ekipe iz Minhena. Čak četiri gola završila su u mreži Rene Adlera. Mario Gomez je odigrao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.