U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 06:42

U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, za "spasenje srpske države i naroda".
Kako se navodi u saopštenju SPC, zvona će zvoniti pozivajući "verni svetosavski narod na molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u Organizaciji ujedinjenih nacija".
Patrijarh Porfirije poziva vernike na molitvu za pravdu i mir.
''Njegova svetost pozvao je pravoslavne vernike da se ujedine u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onim sa kojima vekovima delimo zajedničku istoriju, sa biblijskom verom u srcu i na usnama. Živ...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U podne će se oglasiti zvona na crkvama u Srbiji: "Za spasenje srpske države i naroda"

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2024

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha SPC Porfirija, "za spasenje srpske države i naroda".

Nastavak na Radio 021...

Zvona u znak podrške za spasenje srpske države i naroda

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2024

BEOGRAD - Zvona na svim hramovima Srpske pravoslavne crkve (SPC) zazvonila su danas u podne u znak podrške i za spasenje srpske države i naroda, zbog nepravednih optužbi u UN iznesenih u rezoluciji o Srebrenici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.