Bajern petardom ispratio Leverkuzen

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern petardom ispratio Leverkuzen

U derbiju 30.kola Bundes lige, Bajern je na Alijans areni demolirao Leverkuzen sa 5:1. Ovim porazom gosti su izgubili sve nade i snove o preuzimanju prvog mesta Dortmundu.

U prvom poluvremenu velika dominacija ekipe iz Minhena. Čak četiri gola završila su u mreži Rene Adlera. Mario Gomez je odigrao perfektno, postigao het trik.

Prvi pogodak postigli su gosti, ali su savladali svog golmana. Simon Rolfs je autogolom već u sedmom minutu doveo Bajern do vođstva. Tomas Miler je Gomezu  asistirao u 28.  a zatim u 44. da bi samo minut kasnije svoj treći gol postigao na asistenciju Bastijana Švajnsatajgera.

Drugi deo igre, Leverkuzen je odigrao staloženije. Švajcarski reprezentativac, Derdliok smanjio je na 4:1 u 62. minutu. Frenk Riberi se pobrinuo da „pukne petarda“ u 75. i time zaključio konačan rezultat derbija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.