Aleksandra Radović
Aleksandra Radović

Aleksandra Radović je rođena u Bogatiću 10. septembra 1974. godine, srpska je kompozitorka,tekstopisac, i jedna od najpopularnijih pevačica u zemlji.

Muzičko obrazovanje: Od 1983 do 1989. godine završava nižu muzičku školu u Bogatiću, odsek harmonika, i odsek solo pevanje u nižoj muzičkoj školi u Šapcu.

Od 1989 do 1993. godine upisuje upisuje srednju muzičku školu Mihajlo Vukdragović. Završila je dva odseka teoretski odsek muzički saradnik i instrumentalni odsek harmonika i na kraju treći odsek solo pevanje.
Čim je završila srednju muzičku školu upisuje Muzičku akademiju u Novom Sadu 1993. godine, diplomirala je opštu muzičku pedagogiju. 1997. godine počinje da radi kao studijski muzičar i u periodu od 1998 do 2002. godine snima džinglove i špice za emisije na TV Pink.

U međuvremenu postaje jedan od najtraženijih vokala u Srbiji i Crnoj Gori. 2000. godine se javno prvi put pojavila na Sunčane skale u Herceg Novom gde je nastupila sa pesmom Bori se čiji je autor pesme grupa Zana. 2003. godine je postigla veliki uspeh prvi nastupom na istom festivalu sa pesmom Kao so u moru gde je osvojila drugo mesto i Srebrnu sirenu. Od tog momenta počinje ozbiljno njena karijera.
Nakon dva meseca objavljuje svoj debi album za izdavačku kuću Siti rekords. Na svom prvom albumu bila je autor teksta i muzike za šest pesama, i postaje član Sokoja.
Kao autor oprobala se radeći pesme i hitove za druge muzičare.

Za svoj prvi album dobija odlične kritike i izbija na sam vrh muzičke scene sa šest osvojenih nagrada: 1. Debi album godine na Beoviziji, 2. Pop otkriće godine i oskar popularnosti BiH 2003, 3. Glas godine Radio Perper, 4. Pop pevačica 2004. na radijskom festivalu, 5. Najbolja ženska interpretacija Prinčeve nagrade Sunčane skale 2004, 6. Pevačica godine Frankfurtske vesti.

Svoj album promoviše isključivo uživo sa svojim bendom tako da je postala poznata po dobroj svirci. Sa albuma su se izdvojile pesme: Još danas, Kažeš svejedno, Ako nikada, Kao so u moru. 2005. godine učestvuje na Budvanskom festivalu sa pesmom Karta za jug i osvaja drugo mesto a pesma je dobila i nagradu za najbolji tekst kao i nagradu za jednu od 15 najslušanijih pesama u 2005. godini. 2006. godine objavljuje pesmu pod imenom Nisi moj. Drugi album Dommino izlazi 2006. godine za Siti rekords.

Sa albuma su se izdvojile pesme: Čuvam te, Nisi moj, Ne verujem da me ne voliš, Zažmuri. Naredne dve godine usledile su nagrade za pevačicu godine na radijskom festivalu 2006. godine, Pop album godine Oskar popularnosti Republika Srpska 2006, Pevačica godine Beovizija 2007, Najbolja ženska pesma Sunčane skale 2006. 2009. godine objavljuje treći album Žar Ptica. Kasnije udruženje Sokoj njen album proglašava jednim od tri najprodavanija albuma u 2009. Sa albuma su još slušane pesme: Bivši dragi, Otpiši sve bivše, Nemoj, Mirno more, Ni zadnji ni prvi pesma čiji je tekst potpisao legendarni Arsen Dedić.

Krajem 2010. godine odlučuje da objavi nešto potpuno drugačije, klupski singl i hit U inat prošlosti sa popularnim didžejevima DBŠS. Pesma se i posle objavljivanja vrti na svim radio stanicama i u samom je vrhu top lista. Aleksandra Radović je prva žena koja prema podacima Sava centra u Beogradu uspela da 2009. godine rasproda dva koncerta zaredom kao i da je osvojila sve veće nagrade.

Mnogi je doživljavaju kao jaku i hladnu ženu, ali ipak za medije je izjavila da je ipak nežna žena koja se sa životnim problemima bori sama. Ponosna je majka devojčice, redovno učestvuje u svim humanitarnim akcijama, ne žali se nikada već radi na sebi u pogledu karijere i u privatnom životu.
Pevačica jakog i prodornog glasa otkriva svoju nežnu stranu uvek kada govori o ljubavi, lepoti, muzici, raduje se novim pesmama i u pripremi je novi album.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Poznata glumica je DOBILA DETE sa NAJVEĆOM LJUBAVI poznate pevačice Aleksandre Radović, pevačica mu posvetila pesme

Poznata glumica je DOBILA DETE sa NAJVEĆOM LJUBAVI poznate pevačice Aleksandre Radović, pevačica mu posvetila pesme

Glumica se proslavila kultnim filmom ''Montevideo'', koji joj je otvorio mnoga vrata u svetu glume.

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2024, 04:11

Detaljnije >>

Aleksandra Radović upozorila pravoslavne hrišćane: Ova stvar ne postoji u Bibliji, a nameću nam je stalno

Aleksandra Radović upozorila pravoslavne hrišćane: Ova stvar ne postoji u Bibliji, a nameću nam je stalno

Poznata i omiljena pevačica psoalal važnu poruku u vremenu kada nam stalno nameću da moramo da budemo srećni.. Aleksandra Radović, pop pevačica zlatnog glasa, nikada nije pristajala na kompromise u svojoj karijeri. Iako više nije u žiži interesovanja ni medija ni publike, ona i dalje važi za našu pevačicu sa jednim od najmoćnijih i najlepših glasova. Poslednjih godina se okrenula pravoslavlju, te se na Tiktoku pojavio isečak iz njenog intervjua...

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 17:14

Detaljnije >>

Nakon maratonske sednice u tri ujutro Radović izabran za v.d. direktora crnogorske policije

Vlada Crne Gore je, većinom glasova, jutros oko tri sata izabrala rukovodioca Sektora za finansijsko-obaveštajne poslove Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije.

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2024

Detaljnije >>

DRAMA U CRNOGORSKOJ VLADI! Sednica trajala celu noć, ZAKON se kršio, a OVO je razlog svega

DRAMA U CRNOGORSKOJ VLADI! Sednica trajala celu noć, ZAKON se kršio, a OVO je razlog svega

Pitanje imenovanja direktora Uprave policije izazvalo buru u Spajićevom kabinetu. Vlada Crne Gore je, tri sata nakon ponoći, a nakon maratonske sednice, imenovala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.. Prethodno je Vlada, dala ovlašćenje/saglasnost premijeru Milojku Spajiću da predloži jednog od prijavljenih kandidata - s obzirom na to da ministar nema drugi predlog za kandidata. Radović je dosad bio pomoćnik direktora...

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024

Detaljnije >>

Aleksandar Radović izabran izabran za v.d. direktora Uprave policije Crne Gore

Crnogorska vlada je, tri sata nakon ponoći, a posle maratonske sendnice, imenovala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2024

Detaljnije >>

Nagrada Evergreen festivala Aleksandri Radović juna u Nišu

Nagrada "Evergreen festivala" Aleksandri Radović juna u Nišu

Evergreen festival, koji će od 26. do 28. juna šesti put biti održan na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, biće posvećen kultnom rok grupi Parni valjak, ali i pop pevačici Aleksandri Radović, koja će nastupiti sa orkestrom Impresija i dobiti nagradu za životno delo. Takođe, najavljeni su i nastupi mladih autorskih bendova i pobednika Bunt rok festivala, kao i tribina čuvenog rok kritičara Petra Janjatovića.. Prvo veče festivala 26. juna...

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 11:05

Detaljnije >>

Poznata glumica je DOBILA DETE sa NAJVEĆOM LJUBAVI poznate pevačice Aleksandre Radović, pevačica mu posvetila pesme

Poznata glumica je DOBILA DETE sa NAJVEĆOM LJUBAVI poznate pevačice Aleksandre Radović, pevačica mu posvetila pesme

Glumica se proslavila kultnim filmom ''Montevideo'', koji joj je otvorio mnoga vrata u svetu glume.. Danina je 2013. godine odlučila da se povuče iz sveta glume zbog toga što je želela da osnuje porodicu. Ona je na ludi kamen stala 2013. godine  u Beogradu za menadžera i biznismena Aleksandra Kukanjca, a ubrzo nakon vencanja su dobili i sina Maksima. Kada je beba imala svega osam meseci, bračni par se odeslio u Australiju. Brak sa Kukanjcem završila je...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 20:36

Detaljnije >>