Danilo Ikodinović
Danilo Ikodinović

Danilo Dača Ikodinović je rođen 4. oktobra 1976. godine u Beogradu. Bivši srpski vaterpolista koji je igrao za Srbiju je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. godine.

Na svetskom prvenstvu je osvojio bronzu 2003. godine, na Evropskom prvenstvu srebro 1997. godine, zlato 2001. godine, 2003. i 2005. godine, svetski kup bronza 2002, i zlato 2006. godine.
Svetska liga medalje srebro 2004, zlato 2005, 2006, i 2007. godine. Za najboljeg igrača proglašen je 2003. godine na turniru Evrolige i sportistu godine 2005. godine.

Vaterpolo je zavoleo zahvaljujući ocu koji ga je redovno vodio sa sobom na bazene i treninge. Karijeru je započeo u Partizanu 1992. godine gde je pokazao svo umeće, talenat, i odličnu igru zatim je nastavio da igra u Italiji koja je najviše uticala na njegov razvoj i napredak u karijeri. Igrao je za Kataniju, Brešo, Pro reko. Sezonu 2005. i 2006. je proveo u Partizanu. Do 2008. godine igrao je u Ruskom Sintezu iz Kazanja, sa Pro rekom je osvojio titulu prvaka Evrope a u Partizanu i Sintezu LEN trofej.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 304 utakmice i postigao je neverovatnih 299 golova. Imao je dva braka i iz njih ima dve ćerke. Iz prvog braka ima ćerku Andreu a iz drugog braka ima ćerku Hanu sa jednom od najpopularnijih pevačica Natašom Bekvalac. 2011. godine se ovaj slavni par razveo, u javnosti su kružile kontradiktorne informacije i glasine o varanju oba supružnika i razočarenju, istina se nikada nije otkrila. Nataša i Danilo su važili za jedan od najlepših i skladnih parova na javnoj sceni. Razvod je sporazumom usaglašen i danas su prijatelji.

Danilo je 28. juna 2008. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću i jedva je preživeo. U komi je bio mesec dana u to vreme imao je preko dvesta intervencija na njegovoj zlatnoj desnici kako su treneri i navijači nazivali njegovu ruku. Doktori su uspeli da mu sačuvaju život i desnu ruku ali više nije mogao da nastavi sa igrom tako da je otkazao ugovor dogovoreni sa Jadranom. Godinu dana je nastupao kao direktor VK Vojvodina a onda je napustio položaj zbog neslaganja sa čelnicima iz sporta i sistema. Danas često kritikuje čelnike koji malo ulažu u sport posebno u vaterpolo.

Danilo nije davao puno izjava i intervjua za medije, živi povučenim i skromnim životom, neizmerno voli svoje ćerke i u dobrim je odnosima sa bivšim suprugama. Danas se posvetio svojoj davnašnjoj ljubavi ugostiteljstvu. Poseduje svoj restoran pod imenom Tako je suđeno i u posetu mu dolaze svi veseli ljudi i boemi a najviše sportisti.

Celog života je sanjao da ima svoju kafanu ali nije mogao to sebi da priušti i ostvari svoj san jer je igrao vaterpolo i bio posvećen samo sportu. Danas ima popularnu kafanu i zadovoljan je svojim životom. U srećnoj je vezi već dve godine sa proslavljenom odbojkašicom Majom Ognjenović, žive zajedno i planiraju potomstvo.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

(FOTO) "ROĐENA SI IZ LJUBAVI" Nataša Bekvalac emotivnim rečima čestitala rođendan ćerki Hani: "Najvrednije si što imam u životu"

Nataša Bekvalac iz braka sa Danilom Ikodinovićem ima ćerku Hanu koja danas proslavlja 17. rođendan.

Izvor: Blic, 17.Mar.2024, 13:29

Detaljnije >>

(VIDEO) HANA DOŠLA NA MAMIN NASTUP ZA NOVU GODINU Ćerka Nataše Bekvalac nasmejana uživa u pesmama

Muzička zvezda Nataša Bekvalac večeras je nastupila u srpskoj prestonici na dočeku 2024. godine, a u publici...

Izvor: Blic, 01.Jan.2024, 02:44

Detaljnije >>

MAJA I DAČA DANAS SLAVE GODIŠNJICU BRAKA, a evo kako su se upoznali: "Ja sam prva rešila da mu pišem"

Već sedam godina, poslednji dan u godini rezervisan je za posebno slavlje u domu Maje Ognjenović i Danila Ikodinovića.

Izvor: Blic, 31.Dec.2023, 20:00

Detaljnije >>

SVI SLAVE DOČEK NOVE GODINE, A ONI NEŠTO POSEBNO Osvanuo najlepši dan u domu Maje i Dače Ikodinovića, pljušte čestitke

Već sedam godina, 31. decembar rezervisan je za posebno slavlje u domu Maje Ognjenović i Danila Ikodinovića.

Izvor: Blic, 31.Dec.2023

Detaljnije >>