Bogoljub Karić
Bogoljub Karić

Bogoljub Karić rođen 17. januara 1954. godine u Peći na Kosmetu je srpski biznismen i političar, u Peći je završio osnovnu i srednju školu.
Diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu geografiju u Prištini, a magistrirao na temu Organizacija i razvoj male privrede na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Govori ruski, engleski, i albanski jezik.

Svi mitovi o Karićima slažu se u jednom, odrasli su kao siromašna porodica koja je svirala na svadbama i tako zarađivali za hleb. Bogoljub je bio poznati pećki harmonikaš i svirao je sa braćom i sestrom u grupi Plava zvezda, odlično svira i gitaru. Instrumente su zatim zamenili radionicom u svojoj garaži proizvodeći značke i priveske, pogon poljoprivrednih alatki za koje je kao prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslaviji dobijen kredit Međunarodne banke za razvoj, bilo je preduzeće braće Karić. Najmlađi sin Janićija i Danice Bogoljub je kao glava porodice i predsednik i direktor svega što Karići poseduju, Bogoljub je osnivač porodične kompanije Braća Karić kao i prvog privatnog univerziteta u Srbiji.

Stvorio je jednu od najvećih privatnih međunarodnih grupacija u jugoistočnom delu Evrope pod imenom Astra grupa. Karić fondaciju, Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije, BK Grupaciju su stvarali četvorica braće Sreten, Dragomir, Zoran, Bogoljub i sestra Olivera. Poslovni put otpočeli su osnivanjem firme Tehničar, od koje nastaje prva privatna fabrika u istočnoj Evropi pod imenom Kosovo univerzum. U narodu su ih zvali braća Karić i to su ime dodali kompaniji. U braku je sa Milankom Karić velikom podrškom, imaju četvoro dece. Bio je ministar bez portfelja u vladi Mirka Marjanovića od oktobra 1998. godine do polovine naredne godine kada je podneo ostavku na to mesto. Američki biografski institut 1998. godine je proglasio Bogoljuba čovekom godine. Od 1993. godine je član Ukrajinske akademije nauka. Njegov osnovni životni cilj jeste jaka porodica i poštovanje. Srpski biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić je od 2006. godine u bekstvu u Rusiji.

Uz politički azil je dobio i ruska dokumenta i boravišnu dozvolu. Njegov brat Dragomir vodi sve poslove porodice u Rusiji i zemljama bivšeg SSSR. Kreće se slobodno i van Rusije, jer nije podignuta poternica za njim. Do 2005. godine njegova kompanija je bila suvlasnik preduzeća Mobtel Srbija, zajedno sa PTT Srbija. Kao osnivač Karić fondacije ulaže sredstva u humanitarne akcije, razvoj obrazovanja, i podršku mladim ljudima. Karić se brani u Rusiji i bori se protiv montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njega kao i to da je više puta izjavio da mu je život smrtno ugrožen u Srbiji ako se vrati. Od Rusije je dobio azil za slobodan život i zaštitu. Sa svojim advokatima slomljen od političke hajke planira da se vrati u Srbiju i vrati oteto i zaplenjenu imovinu.

Karić je u posedovanju imao i privatnu BK trejd kompaniju BK Telekom televiziju jednu od najgledanijih na našim prostorima. Trenutno je na gradilištu u Minsku u Belorusiji gde pravi grad u gradu od 4,7 miliona kvadrata. Danas kompanija gradi samo u Minsku 4,7 miliona kvadrata, dva miliona u Rusiji, Kazahstanu, Turkmenistanu.
Kompanija ima ugovorene poslove u vrednosti od 13 milijardi dolara.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 16.Nov.2019, 21:36

"ONA JE NAJMUDRIJA OSOBA KOJU ZNAM" Bogoljub iznenadio obraćanjem javnosti, klip koji je pokazao je mnogima izmamio SUZE NA OČI

Poznati srpski biznismen Bogoljub Karić odlučio je da svima pokaže snimak sa majkom, koji je raznežio mnoge, a uveliko se priča o onome što je napisao u opisu klipa.

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 15.Nov.2019, 17:35

Dragomir J. Karić: Bogoljub Karić za godinu dana ima 118 miliona pregleda na internetu i 600.000 redovnih pratilaca!

Na preporuku Vlade Srbije Narodna skupština Srbije organizovala je sastanak "Preciziranje pojma zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih subjekata u toku izborne kampanje" na koji...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 11.Nov.2019, 22:24

"SAD KAD GA NEMA VIDIMO DA NAM JE OSTAVIO JEDAN PROBLEM" Bogoljub Karić se oglasio povodom smrti Petrućija emotivnom porukom

Biznismen Bogoljub Karić oglasio se povodom smrti poznatog glumca Branislava Petruševića Petrućija, koji nas je napustio minulog vikenda.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 07.Nov.2019, 20:52

Bogoljub Karić progovorio o saradnji sa organizacijom iza koje stoji PREDSEDNIK RUSIJE Vladimir Putin, detalji će ODUŠEVITI SVE

Bogoljub Karić, poznati srpski biznismen, podelio je na svom Fejsbuk profilu nešto što mu je i te kako važno, a ovu njegovu objavu svi oni koji ga prate su dočekali sa oduševljenjem.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 05.Nov.2019, 21:01

NE KRIJE ZADOVOLJSTVO ŠTO ŠIRI BIZNIS Bogoljub Karić pokazao klip iz Emirata o kom SVI PRIČAJU, pogledajte KO mu pravi društvo

Poznati srpski biznismen Bogoljub Karić odlučio je da podeli sa svima momente iz Ujedinjenih Arapskih Emirata,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 03.Nov.2019, 22:48

"NEKA NAM BOG OPROSTI AKO SMO VAS IKAD POVREDILI, A SIGURNO JESMO" Bogoljub Karić iznenadio emotivnom porukom koju je javno podelio

Poznati srpski biznismen Bogoljub Karić odlučio je da sa svima podeli detalje o osobi koja njemu i njegovoj...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 31.Okt.2019, 21:04

PORODICA ISPRED SVEGA Bpogoljub Karić je sa unukom SPREMAO OMLET i prizor je prelep (VIDEO)

Biznismen Bogoljub Karić poznat je kao neko ko neguje porodične tradicije, a njegove pratioce je oduševio snimak na kojem on sa malenim unukom sprema doručak.

Detaljnije >>