Bogoljub Karić
Bogoljub Karić

Bogoljub Karić rođen 17. januara 1954. godine u Peći na Kosmetu je srpski biznismen i političar, u Peći je završio osnovnu i srednju školu.
Diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu geografiju u Prištini, a magistrirao na temu Organizacija i razvoj male privrede na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Govori ruski, engleski, i albanski jezik.

Svi mitovi o Karićima slažu se u jednom, odrasli su kao siromašna porodica koja je svirala na svadbama i tako zarađivali za hleb. Bogoljub je bio poznati pećki harmonikaš i svirao je sa braćom i sestrom u grupi Plava zvezda, odlično svira i gitaru. Instrumente su zatim zamenili radionicom u svojoj garaži proizvodeći značke i priveske, pogon poljoprivrednih alatki za koje je kao prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslaviji dobijen kredit Međunarodne banke za razvoj, bilo je preduzeće braće Karić. Najmlađi sin Janićija i Danice Bogoljub je kao glava porodice i predsednik i direktor svega što Karići poseduju, Bogoljub je osnivač porodične kompanije Braća Karić kao i prvog privatnog univerziteta u Srbiji.

Stvorio je jednu od najvećih privatnih međunarodnih grupacija u jugoistočnom delu Evrope pod imenom Astra grupa. Karić fondaciju, Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije, BK Grupaciju su stvarali četvorica braće Sreten, Dragomir, Zoran, Bogoljub i sestra Olivera. Poslovni put otpočeli su osnivanjem firme Tehničar, od koje nastaje prva privatna fabrika u istočnoj Evropi pod imenom Kosovo univerzum. U narodu su ih zvali braća Karić i to su ime dodali kompaniji. U braku je sa Milankom Karić velikom podrškom, imaju četvoro dece. Bio je ministar bez portfelja u vladi Mirka Marjanovića od oktobra 1998. godine do polovine naredne godine kada je podneo ostavku na to mesto. Američki biografski institut 1998. godine je proglasio Bogoljuba čovekom godine. Od 1993. godine je član Ukrajinske akademije nauka. Njegov osnovni životni cilj jeste jaka porodica i poštovanje. Srpski biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić je od 2006. godine u bekstvu u Rusiji.

Uz politički azil je dobio i ruska dokumenta i boravišnu dozvolu. Njegov brat Dragomir vodi sve poslove porodice u Rusiji i zemljama bivšeg SSSR. Kreće se slobodno i van Rusije, jer nije podignuta poternica za njim. Do 2005. godine njegova kompanija je bila suvlasnik preduzeća Mobtel Srbija, zajedno sa PTT Srbija. Kao osnivač Karić fondacije ulaže sredstva u humanitarne akcije, razvoj obrazovanja, i podršku mladim ljudima. Karić se brani u Rusiji i bori se protiv montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njega kao i to da je više puta izjavio da mu je život smrtno ugrožen u Srbiji ako se vrati. Od Rusije je dobio azil za slobodan život i zaštitu. Sa svojim advokatima slomljen od političke hajke planira da se vrati u Srbiju i vrati oteto i zaplenjenu imovinu.

Karić je u posedovanju imao i privatnu BK trejd kompaniju BK Telekom televiziju jednu od najgledanijih na našim prostorima. Trenutno je na gradilištu u Minsku u Belorusiji gde pravi grad u gradu od 4,7 miliona kvadrata. Danas kompanija gradi samo u Minsku 4,7 miliona kvadrata, dva miliona u Rusiji, Kazahstanu, Turkmenistanu.
Kompanija ima ugovorene poslove u vrednosti od 13 milijardi dolara.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 20.Sep.2018, 22:31

Bogoljub Karić otkrio da je na svadbu sina obukao smoking STAR 34 GODINE, koji je već nosio za jednu SPECIJALNU PRILIKU

Bogoljub Karić je za "Blic" otkrio da je na svadbu sina Nebojše obukao jedan poseban smoking, koji je izrađen pre 24 godine, i to za rođendan kraljice Elizabete.

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 15.Sep.2018, 13:23

BOGOLJUB KARIĆ SE RAZNEŽIO pa otkrio kakav BRAČNI UGOVOR ima sa svojom ženom Milankom

Bogoljub Karić je nedavno oženio svog sina, a posle toga organizovao grupno crkveno venčanje za sve članove porodice Karić.

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 09.Sep.2018, 11:07

SVET U NOVOM BROJU OTKRIVA: Elena i Jugoslav Karić IZBEGAVAJU FAMILIJU!

SVET U NOVOM BROJU OTKRIVA: Elena i Jugoslav Karić IZBEGAVAJU FAMILIJU!

Elena Karić, ćerka Verice Rakočević, uspešno odsustvuje sa porodičnih proslava, a u tome je očito podržava i suprug Jugoslav. Njih dvoje nisu se pojavili na venčanju mezimice Bogoljuba Karića u januaru, a ni na svadbi njegovog sina Nebojše i Ruskinje Ksenije u Miločeru, što je po pravilima koja važe u porodici ozbiljan propust. “Elena smatra da su to sve seljački običaji, pa nije želela da prisustvuje tim, kako je ona sama rekla, vašarskim...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 04.Sep.2018, 21:18

Mirka Vasiljević se uskoro udaje za Vujadina, a ovo su detalji venčanja

Mirka Vasiljević se uskoro udaje za Vujadina, a ovo su detalji venčanja

Budući da je nedavno prisustvovala venčanju četvoro dece Bogoljuba Karića, Mirka Vasiljević je konačno odlučila kakvu svadbu želi. “Ja bih jednog dana volela da napravim proslavu kakvu su Karići organizovali. Oduševilo me je sve počevši od dekoracije pa do venčanica, koje su mlade odabrale. O svakom detalju se mislilo i moram da kažem da sam se odlično provela na žurki iako sam sve vreme kraičkom oka motrila na decu da bih imala u vidu šta rade. Sve je bilo bajno, ali...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 04.Sep.2018

JA BIH SE UDALA ŠTO PRE: Posle 9 godina i TROJE DECE, Mirka i Vujadin planiraju venčanje?!

Budući da je nedavno prisustvovala venčanju četvoro dece Bogoljuba Karića, Mirka Vasiljević je konačno odlučila kakvu svadbu želi. Posle 9 godina zajedničkog života i troje dece, glumica konačno otkrila detalje. “Ja bih jednog dana volela da napravim...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 04.Sep.2018

NEZAPAMĆENO SLAVLJE: Venčanje dece Bogoljuba Karića okupilo estradu, a Dana je imala poseban detalj

NEZAPAMĆENO SLAVLJE: Venčanje dece Bogoljuba Karića okupilo estradu, a Dana je imala poseban detalj

Crkveno venčanje dece Bogoljuba Karića oduševilo je javnost, a oni su sa oko 800 zvanica slavili sve do zore. Dana Karić podelila je fotografiju i otkrila nepoznat detalj, Naime, ona je imala tortu...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 04.Sep.2018

NEZAPAMĆEN LUKSUZ Venčanje dece Bogoljuba Karića okupilo estradu, a Dana otkrila NOVI DETALJ u koji svi gledaju

Crkveno venčanje dece Bogoljuba Karića oduševilo je javnost, a oni su sa oko 800 zvanica slavili sve do zore. Dana Karić podelila je fotografiju i otkrila nepoznat detalj,

Detaljnije >>