VIDEO: Ovako izgleda automobil sa točkovima od leda

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ovako izgleda automobil sa točkovima od leda

Lexus je u 2015. već predstavio automobil koji svetli u ritmu vozačevog srca i leteći skejtbord, a za kraj godine pripremio je još jednu "inovaciju" - automobilske točkove i gume od leda.

Zima je period u kome se profesionalni umetnici i amateri širom sveta utrkuju ko će napraviti originalniju skulpturu od leda.

Automobili su neizbežna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << inspiracija ledenim vajarima, pa je tako 2014. u Kanadi napravljen funkcionalan kamionet sa karoserijom od leda.

Lexus je malo obrnuo stvari, pa je na SUV model NX istalirao ledene točkove i pokazao da je takav automobil zaista moguće voziti.

Za ovaj poduhvat japanski proizvođač je angažovao četvoricu majstora koji vajaju u ledu, a da bi se isklesao jedan točak sa ledenom gumom bilo je potrebno 36 sati rada.

Iako krajnji rezultat izgleda kao samo još jedna efektna reklama, Lexus tvrdi da je svemu pristupio veoma studiozno.

Pripreme su trajale tri meseca, a za oblikovanje su korišćena specijalna čelična dleta. Vodilo se računa o svakom detalju, pa su čak i šare na gumama identične kao one na pravim pneumaticima.

Da točkovi ne bi počeli da se tope nakon montiranja, automobil je pet dana proveo u hladnjači na -30 stepeni Celzijusa.

Pogledajte kako je tekao proces izrade ledenih točkova:

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.