Stiže novi pristupačni Lexus – da li će biti električni krosover?

Izvor: B92, 02.Maj.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novi "pristupačni" Lexus – da li će biti električni krosover?

Japanski premijum proizvođač planira da 2021. lansira novi "ulazni" model koji će naslediti CT.

Lexus CT je predstavljen 2011, ali nema garancije da će njegov naslednik takođe biti kompaktni hečbek sa petoro vrata.

S obzirom na aktuelne trendove u auto-industriji i interesovanje kupaca, realno je očekivati i neku vrstu krosovera.

Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spekuliše se i o "ekološkom" pogonu pa bi ovo mogao da bude prvi Lexusov električni model.

Ono što je garantovano jeste da će dobiti ekstravagantnu masivnu prednju masku koja postaje zaštitni znak Lexusa.

Direktor Lexusa za Veliku Britaniju je već otkrio da će biti manje od krosovera UX, koji je dugačak 4.495 milimetara, 1.840 mm širok i 1.540 mm visok, uz međuosovinsko rastojanje od 2.640 mm.

Ukoliko novi Lexus zadrži oblik kompaktnog hečbeka, imaće žestoku konkurenciju u Mercedesu A klase, Audiju A3 Sportback i BMW Serije 1 čija se nova generacija očekuje uskoro.

Ukoliko se Lexus okrene električnom pogonu, "napašće" tržište Tesle Modela 3 i Mercedesa EQA te sličnih kompaktnih premijum EV modela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.