SADA I LEXUS IMA ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: Predstavljen Lexus UX 300e

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA I LEXUS IMA ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: Predstavljen "Lexus UX 300e"

Ima 204 konjske snage...

Električna verzija japanskog kompaktnog krosovera raspolaže sa 204 konjske snage.

Lexus UX 300e debitovao je na auto-salonu u Guangžuu, a kinesko tržište biće prvo koje će dobiti ovaj model.

Bursting onto the scene today in China. Say 'Hello' to the very first EV from #Lexus . The Lexus UX 300e. #UncompromisingPerformance pic.twitter.com/sJsCBxIaft >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

— Lexus Wolverhampton (@Lexuswolverhamp) 22. новембар 2019.

Osim u Kini, UX 300e prodavaće se u Japanu, ali i u Evropi.

Japanski proizvođač zadržao je dizaj verzije modela UX sa konvencionalnim pogonom, a na mestu otvora za dosipanje goriva, na električnoj varijanti nalazi se priključak za dopunu baterija.

Pored toga, izvršene su i manje promene sa ciljem unapređenja aerodinamike vozila, pa je UX 300e spušten za 20 mm u poređenju sa regularnom verzijom na benzin, a automobil je opremljen i specijalnim, aerodinamičnijim točkovima. Podvozje krosovera je takođe preoblikovano kako bi se smanjio otpor vazduha pri kretanju i samim tim povećala autonomija u vožnji.

Umesto benzinca, za pogon je upotrebljen elektromotor sa 204 KS (150 kW) i 300 Nm.

Električna energija se skladišti u litijum-jonskim baterijama kapaciteta 54,3 kWh, koje obezbeđuju autonomiju od 400 km, mereno prema starom, NEDC ciklusu, dok se rezultati realističnijeg WLTP testa tek očekuju.

Praznim baterijama potrebno je oko 50 minuta da se u potpunosti dopune na brzom punjaču od 50 kW, dok proces punjenja na 6,6-kilovatnoj kućnoj utičnici traje oko 7 sati.

Baterije se nalaze u podu vozila i ispod zadnjih sedišta, pa je prostor u prtljažniku ostao nepromenjen u odnosu na običan Lexus UX.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.