Premijerno prikazan novi Lexus IS F-Sport US Version u tri varijante

Izvor: Moto.rs, 27.Jul.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerno prikazan novi Lexus IS F-Sport US Version u tri varijante

Lexus IS luksuzni sportski sedan model koji uzbuđuje vozače svojom sjajnom kombinacijom luksuza, agilnosti i sportskog stila pri čemu je kompanija za 2016. godinu predstavila tri varijante i to IS 200t, IS 300 AWD odnosno IS 350. Prethodni modeli IS 250 i IS 250 AWD se povlače.

IS dodaje svojoj stabilnoj liniji motora turbopunjeni benzinski motor čime se broj alternativa motora povećava na tri. Vozali mogu da se odluče >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << da li žele varijantu sa pogonom na zadnje točkove, na sva četiri točka odnosno F Sport varijante.

Novi IS 200t koji se dostupan samo sa pogonom na zadnje točkove i karakteri ga 2.0L twin scroll turbopunjeni linijski četvorocilindarski motor sa interkulerom koji je uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom.

Ovaj motor može da razvije 241ks snage. Lexus je razvio turbopunjeni motor u svojoj sopstvenoj režiji i prvo ga integrisao u svoj NX luksuzni opseg za 2015. godinu a zatim ga modifikovao za IS 200t.

Lexus 200t karakteriše kombinacija vodenog hlađenja cilindarske glave, integrisani izduvni cevovod i twin scroll turbopunjač za brzo reagovanje pritiska pedale akceleratora, performanse i visok obrtni momenat pri niskim brzinama obrtaja.

D-4ST sistem direktnog ubrizgavanja kombinuje sistem ubrizgavanja visokog pritiska za direktno ubrizgavanje u cilindre sa sistemom niskog pritiska ubrizgavanja u zavisnosti od opterećenja motora.

foto © Lexus

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.