Pogled u električnu budućnost Lexusa: LF-Z Electrified FOTO

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 15:49

Pogled u električnu budućnost Lexusa: LF-Z Electrified FOTO

Lexus je nedavno predstavio krosover koji pokazuje dizajnerski i tehnološki pravac kojim će se ovaj japanski proizvođač zaputiti u budućnosti.

Lexus je, kao deo kompanije Toyota, bio jedan o pionira na polju hibrida, ali je zaostao za konkurencijom kada su u pitanju vozila sa čisto električnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogonom.

Koncept LF-Z Electrified nagoveštava promene po tom pitanju, jer je plan da, osim hibridnih i plug-in hibridnih modela, ovaj proizvođač luksuznih automobila do 2025. izbaci na tržište i nekoliko električnih vozila.

Automobil koji je predstavljen krajem maja ima moderan, futuristički dizajn, ali i prepoznatljive stilske detalje koji su karakteristični za Lexus, kao što su specifična LED dnevna svetla i konture prednje "maske".

Tu je i nazobilazni logo brenda koji je ovog puta svetleći, kako bi se naglasilo da se radi o automobilu na električni pogon.

Enterijer sledi futuristički stil spoljašnjosti, uz minimalistički dizajn.

Kabina je predviđena za smeštaj 4 putnika, od kojih svako ima svoje zasebno sedište, dok je vozačka pozicija posebno naglašena svetlim tonovima.

Lexus navodi da se električna energija čuva u bateriji kapaciteta 90 kWh, koja obezbeđuje autonomiju vožnje do 600 km, prema WLTP standardu i podržava brze punjače snage do 150 kW.

Električni pogonski sistem isporučuje 544 KS (400 kW) i 700 Nm, što je dovoljno da vozilo mase 2.100 kg ubrza do stotke za 3 sekunde, dok je maksimalna brzina 200 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.