Na Lexus se čeka duže nego na Ferrari

Izvor: B92, 09.Jul.2022, 08:53

Na Lexus se čeka duže nego na Ferrari

Nakon što se lista čekanja za novi Land Cruiser produžila na četiri godine, isto se dogodilo i njegovom luksuznijem "bratu" iz game Lexusa.

Reč je o Lekus LX, ogromnom terencu upečatljivog izgleda i vrhunske opreme, za kojim je japanska publika "poludela". Sa svakim novim danom lista čekanja je rasla, a nakon što je nedavno dostigla neverovatnih 48 meseci, Lexus je odlučio da povuče model iz ponude.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Reč je o privremenoj odluci, koja će biti aktivna sve dok liste čekanja ne počnu da se skraćuju. Slična sudbina čeka i novi Lekus NX, krosover koji je sve traženiji i za koji je lista čekanja već produžena na znatno više od 12 meseci.

Sve u svemu, Toyota, u čijem vlasništvu je premijum brend Lexus, trenutno ne nudi tri modela na japanskom tržištu. Zanimljivo je da su ovi modeli još dostupni u ostatku sveta.

Toyota je ranije najavila probleme u plasmanu, koji su rezultat prekida u isporuci delova i privremenog zatvaranja pojedinih japanskih pogona. Planirano je da se proizvodi 800.000 vozila mesečno, ali će se proizvoditi oko 50.000 jedinica manje.

Tako se negativan trend nastavlja i u drugoj polovini godine, pa je već nagomilan minus od 400.000 automobila. U narednim mesecima, ako uslovi vezani za covid-19 to dozvole, Toyota planira da podigne proizvodnju na 850.000 mesečno i tako poništi deficit iz prve polovine godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.