Lexus i Jaguar najbolji u Britaniji

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lexus i Jaguar najbolji u Britaniji

Lexus i Jaguar proglašeni su za najbolje automobilske brendove u Velikoj Britaniji u 2014, u tradicionalnoj anketi koju među vlasnicima automobila u toj zemlji sprovode WhatCar? i JD Power.

Dva proizvođača luksuznih automobila podelila su prvo mesto u istraživanju u kojem se korisnici izjašnjavaju u kojoj meri su zadovoljni svojim automobilima, a iInteresantno je da je Lexusu ovo 12. put da se nalazi na prvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziciji u godišnjoj anketi magazina WhatCar? i kompanije JD Power.

Vlasnici su se prilikom vrednovanja svojih vozila rukovodili kriterijumima kao što su troškovi održavanja i nivo servisnih usluga, a Lexus i Jaguar su podelili prvu poziciju sa skorom 80,8 odsto.

Na treće mesto plasirao se Mercedes, četvrta je Škoda, a peto mesto zauzeo je Volkswagen. Na listi prvih deset našli su se još i Honda, Volvo, Toyota, Kia i Mazda.

Ispitivanje je obuhvatilo 15 hiljada vlasnika automobila i 109 različitih modela. Prosečna ocena koju su Britanci dodeljivali svom vozilu iznosila je u proseku 77,2 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.