Lexus LF-LC hibridni koncept

Izvor: B92, 18.Mar.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lexus LF-LC hibridni koncept

Lexus je na sajmu automobila u Ženevi imao evropsku premijeru koncepta sportskog kupea LF-LC sa hibridnim pogonom.

Ovo vozilo je prvi put predstavljeno u januaru 2012. na sajmu automobila u Detroitu, a u japanskoj kompaniji kažu da se LF-LC nadovezuje na stilski koncept koji je primenjen na modelima CT i GS, kao i da označava pravac kojim će se Lexus kretati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u budućnosti.

U pitanju je novi dizajnerski jezik koji karakterišu snažne konture i jedinstvena mrežasta maska hladnjaka uokvirena masivnim aluminijumskim lajsnama, dok profil ima snažnu i dinamičnu siluetu koja naglašava kretanje.

Enterijer koncepta LF-LC donosi futuristički izgled u kome dominira veliki ekran osetljiv na dodir, dijagonale 12,3 inča.

Na unutrašnjosti vrata nalazi se po jedan manji touch-screen preko koga se upravlja komandama za otvaranje prozora, podešavanje spoljnih retrovizora i sedišta vozača i suvozača.

Iz japanskog proizvođača su saopštili da LF-LC pokreće napredna verzija Lexus Hybrid Drive pogona, koja se u isto vreme odlikuje visokim performansama i niskom potrošnjom goriva. Motor je smešten napred, a snaga se prenosi na zadnje točkove automobila.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Ženevi možete pročitati u našem Specijalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.