Lexus GS 2013

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lexus GS 2013

Lexus je skinuo plašt sa treće generacije luksuznog sedana GS u Pebbla Beachu u Kaliforniji.

Zasnovan na LF-Gh konceptu, koji je predstavljen u Njujorku, novi GS ima izražajnije crte od svog prethodnika.

Ključni element dizajna je trapezoidna rešetka hladnjaka za koju kompanija kaže da će biti zaštitni znak svih budućih modela.

Iz Lexusa tvrde da će novi GS biti glavni rival Audiju A6 i Mercedesu E klase.

U Evropi će biti u ponudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovna verzija GS 250 (sa 2,5-litarskim V6 motorom) i hibridna verzija GS 450h, dok će u Americi biti ponuđeni GS 350 i GS 450h.

Za sada su otkriveni detalji samo o GS-u 350 koji će imati 3,5-litarski V6 motor koji proizvodi 306 KS. Od 0 do 100 km/h ovaj automobil ubrzava za 5,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 228 km/h. V6 motor uparen je sa sedmostepenim automatskim menjačem.

Lexus će ponuditi GS 350 sa pogonom na zadnje točkove ili sa pogonom na sve točkove.

Iako su dimenzije nove generacije skoro identične kao kod prethodne, novi GS nudi više mesta u kabini, dok je prtljažni prostor 25 odsto veći.

Kada je reč o bezbednosnom sistemu, ovaj automobil ima 10 vazdušnih jastuka, uključujući one za kolena vozača i suvozača i vazdušne zavese za putnike na zadnjoj klupi.

Iz ove auto-kompanije ističu da će se nuditi i sa F-Sport paketom opreme.



Proizvodnja bi trebalo da počne u decembru, a prvi primerci u prodajne salone će stići u februaru 2012. godine.

Više fotografija ovog modela pogledajte u našoj Galeriji

Lexus: Helikopterska pomoć na putu

Ko vozi Lexus LFA?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.