Nostalgija za (boljom) automobilskom proslošću

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nostalgija za (boljom) automobilskom proslošću

Nezavisni dizajner Angelo Granata oživeo kroz kompjuterski 3D model legendarni sportski automobil - Lancia Delta Integrale. Koncept je uz modernizovan izgled zadržao prepoznatljivi vizuelni identitet originalnog modela.

Nostalgija koja je prisutna kod ljubitelja automobila nešto je na šta proizvođači računaju kada im ponestane inspiracije ili kada žele da ponovo zarade na već eksploatisanoj dizajnerskoj ideji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tako su nastali moderna "buba", MINI, FIAT 500, ali i mnogi drugi savremeni modeli sa retro izgledom.

Aktuelna porodica modela proizvođača Lancia daleko je od onog o čemu sanjaju najveći fanovi ovog brenda. Za mnoge od njih, model Delta Integrale je predstavljao srce i dušu italijanske automobilske marke.

Angelo Granata pokušao je da taj san za trenutak učini stvarnim, barem kroz kompjuterske rendere.

Prema njegovoj ideji, novi Lancia Delta Concept imao bi i odgovarajući pogonski agregat pozajmljen iz aktuelne game grupacije FIAT. Reč je o 1.75 litarskom turbo-benzincu sa 240 ks koji pokreće model Alfa Romeo 4C.

Motor bi prema njegovim rečima bio povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, a snaga bi se prenosila na sva 4 točka.

Granata je otišao i korak dalje u maštanju, pa je pretpostavio da bi takav motor omogućio da Lacia Delta Concept od 0 do 100 km/h ubrza za 6,2 s, pre nego što dostigne maksimalnih 242 km/h. Cena bi, opet prema računici dizajnera, iznosila oko 32.000 evra.

Kako vam se sviđa njegov Lancia Delta Concept?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.