Lancia lansirala prvi hibridni automobil

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 20:15

Lancia lansirala prvi hibridni automobil

I dalje živi...

Jedini model u aktuelnoj gami čuvene italijanske marke - Ypsilon, odoleva i nakon desetak godina proizvodnje.

Lancia Ypsilon diventa Hybrid EcoChic: l’auto più amata dalle donne italiane ora è anche amica dell’ambiente. https://t.co/SHOWSzU7M1 #lanciaYpsilon #hybrid #women pic.twitter.com/I4WjHECpSQ

— Donneinauto (@Donneinauto) May 29, 2020

Lancia je na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tržište izbacila svoje prvo vozilo sa hibridnim pogonom - Ypsilon Hybrid EcoChic.

Ipak, reč je o takozvanom "blagom" hibridnom pogonu, a ne klasičnom hibridu.

Pogonski sistem ovog automobila sastoji se od male litijum-jonske baterije i 3-cilindarskog 1.0-litarskog Firefly benzinca, kome pomaže 12-voltni električni motor.

Ukupna snaga hibridnog sistema iznosi 70 KS a maksimalni obrtni moment 92 Nm.

U italijanskoj kompaniji kažu da su u odnosu na prethodni 1.2-litarski Fire benzinski motor potrošnja i emisija CO2 smanjene za četvrtinu.

Mereno starim NEDC standardnom, automobil na 100 km troši 4,0-4,1 litar goriva i emituje u atmosferu 90-92 g CO2/km.

Kako se navodi, novi pogonski sistem je tiši, a vibracije motora su manje nego na prethodnoj verziji modela Ypsilon.

Kao i sestrinski FIAT-ovi modeli sa blagim hibridnim pogonom (500 i Panda), i Ypsilon Hybrid EcoChic dolazi sa novim, 6-brzinskim manuelnim menjačem.

Početak prodaje svog prvog hibridnog automobila, Lancia će obeležiti specijalnom serijom ovih vozila koja će biti ofarbana u novu, Blue Maryne nijansu plave boje.

Pored toga, vozila će biti prepoznatljiva i po znački sa oznakom "Hybrid" na zadnjem delu, kao i "EcoChic" logou na C stubovima.

Lancia Ypsilon Hybrid Maryne prodavaće se u Italiji po ceni od 16.400 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.