Koliko će koštati nova Lancia Ypsilon

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 21:49

Koliko će koštati nova Lancia Ypsilon

Lancia će proizvesti samo 1.906 jedinica verzije Ypsilon Limited Edition Cassina pre nego što na šire tržište plasira regularne EV i blage hibridne opcije.

Italijanski proizvođač predstavio je potpuno novi, električni Ypsilon, i tako zakoračio u eru modela na struju.

Četvrta generacija Ypsilona koristi poznati hardver grupe Stellantis, koji deli sa modelima Peugeot 208 i Opel Corsa. Ipak, izdvaja se jedinstvenim stilizovanim panelima karoserije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dizajnom enterijera, dodajući dozu italijanskog štimunga.

Ypsilon je porastao u odnosu na prethodnu generaciju (dimenzije d/š/v: 4,08/1,76/1,44 m; međuosovinsko rastojanje: 2,54 m) i prešao u B automobilski segment u Evropi.

Predstavljen je u ekskluzivnom EV izdanju pod nazivom Cassina, dok će kasnije stići i "lake" hubridne verzije. Lancia namerava da proizvede 1.906 "numeriranih i sertifikovanih jedinica" Ypsilon Cassina kao omaž godini osnivanja brenda (1906.).

Ypsilon Cassina je već dostupan za naručivanje u Italiji po ceni od 39.999 evra. Poređenja radi, osnovni Tesla Model 3 (RWD) startuje od 42.490 evra.

Kasnije se na tržištu očekuje i laki hibrid sa benzinskim motorom koji će biti znatno jeftiniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Lancia

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko će koštati nova Lancia Ypsilon

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2024, 09:43

Lancia će proizvesti samo 1.906 jedinica verzije Ypsilon Limited Edition Cassina prije nego što na šire tržište plasira regularne EV i blage hibridne opcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.