Vratolomije Lamborghini Gallarda

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratolomije Lamborghini Gallarda

Postoji dobar razlog zašto se brzinski rekordi postavljaju na uređenim i zvaničnim stazama. To je na teži način naučila ekipa Underground Racinga čiji je biturbo punjeni Lamborghini Gallardo totalno uništen, na sreću, bez ljudskih žrtava.



Vozač Richard Holt želeo je da obori rekord na Teksaškoj milji (trci na 1.608 metara), što je i učinio postigavši brzinu od 377,88 km/h.

Problemi za vozača modifikovanog Lamborghini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gallarda, za koji se pretpostavlja da je razvijao između 1.600 i 1.800 KS, započeli su nakon otvaranja padobrana za zaustavljanje.

Nagađa se da je automobil pri brzini većoj od 300 km/h zahvatio jak bočni vetar koji je padobranu, a time i automobilu, promenio smer.

Ekipa za spašavanje ubrzo je oslobodila Holta koji, za živo čudo, nije doživeo nikakvu težu povredu, što je potvrđeno i u najbližem bolničkom centru.

Izvor - T-Portal

Vozili smo: Lamborghini Gallardo LP 570-4

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.