SUV efekat: Lamborghini udvostručio prodaju u odnosu na prošlu godinu

Izvor: B92, 05.Jul.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUV efekat: Lamborghini udvostručio prodaju u odnosu na prošlu godinu

Odluka italijanskog proizvođača da kupcima ponudi SUV model Urus isplatila se već nakon godinu dana.

Lamborghini je od 1. januara do 30. juna 2019. širom sveta ukupno prodao 4.553 automobila, što je gotovo duplo više u odnosu na isti periodu 2018. godine, kada je kupcima isporučeno 2.327 vozila sa amblemom bika. Ubedljivo najtraženiji Lamborghini u prvoj polovini 2019. bio je SUV Urus, sa 2.693 prodata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primerka.

Urus je u ovom periodu činio 59% prodaje italijanskog proizvođača supersportskih automobila. U istom periodu, zabeležen je pad interesovanja za klasične sportske modele, kao što su Aventador i Huracan. U prvih 6 meseci ukupno je prodato 1.860 primeraka ova dva automobila, dok je u prvoj polovini 2018. isporučeno 2.327 vozila.

Lamborghinijevi automobili i dalje se najbolje prodaju u SAD, a drugo tržište po značaju je Kina. Slede Velika Britanija, Japan i Nemačka. Najveći rast prodaje na godišnjem nivou zabeležen je u SAD i iznosi 128%.

Uvođenjem SUV modela Urus u proizvodni program, Lamborghini je uspeo da privuče veliki broj novih kupaca koji ranije nisu bili zainteresovani za vozila ovog brenda. Naime, čak 70% vlasnika Urusa nikada pre nije posedovalo Lamborghini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.