Papa prodaje lambordžini sa zlatnom trakom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa prodaje lambordžini sa zlatnom trakom

Papa Franjo odobrio je da specijalni sportski automobil "lamborgini hurakan", koji je dobio na poklon, bude stavljen na aukcijsku prodaju, a dobijeni novac uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Pre nego što je vozilo otpremljeno u akcijsku kuću "Sotbis", papa je automobil osveštao, a potom se potpisao na poklopcu motora.

Inače, automobil ima 610 konjskih snaga, a njegova cena je oko oko 200.000 evra.

Ovaj primerak automobila u beloj boji, međutim, ima zlatne pruge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na karoseriji i retrovizorima, koje su usklađene sa detaljima papine odore, pa se očekuje da će da će biti prodat za veći iznos.

Novac od prodaje automobila biće usmeren u humanitarne svrhee, uključujući obnovu kuća i crkava progonjenih hrišćana u provinciji Niniva, u Iraku.

Kompanija "Lamborgini" pomoći će u finansiranju programa za italijanske žrtve krijumčarenja ljudi i mreže prostitucije, a pomoći će i organizacijama koje u Africi pomažu ugroženim ženama i deci, prenela je agencija AFP.
Pogledaj vesti o: Lamborghini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.